„Rū­du­pis“ įsto­jo į Kemb­ri­džą

  • Teksto dydis:

Iš pir­mo žvilgs­nio gal ir ga­li pa­si­ro­dy­ti keis­ta, ką bend­ro ga­li tu­rė­ti Prie­nuo­se vei­kian­ti sta­ty­bos ir lan­gų ga­my­bos bend­ro­vė „Rū­du­pis“ ir vie­nas ge­riau­siai ver­ti­na­mų pa­sau­ly­je Jung­ti­nės Ka­ra­lys­tės Kemb­ri­džo uni­ver­si­te­tas.

Pa­si­ro­do, ga­li. Nuo praė­ju­sių me­tų ne­ma­ža da­lis uni­ver­si­te­to pa­sta­tų pra­dė­jo švies­ti bū­tent Prie­nuo­se pa­ga­min­tais lan­gais. Prie­niš­kiams kon­kur­se pa­vy­ko sėk­min­gai įveik­ti de­šimt kom­pa­ni­jų iš Ang­li­jos, Vo­kie­ti­jos, Švei­ca­ri­jos, Šve­di­jos, Pran­cū­zi­jos ir lai­mė­ti 1,9 mln. sva­rų ster­lin­gų ver­tės kont­rak­tą.

Ant­ras se­niau­sių Ang­li­jo­je uni­ver­si­te­tas yra įsi­kū­ręs is­to­ri­nių pa­sta­tų, tarp ku­rių yra ir sta­ty­tų dar XV a., komp­lek­se, tad už­sa­ko­vų rei­ka­la­vi­mai bu­vo pa­rem­ti ne tik griež­tais aukš­tos ga­mi­nių ko­ky­bės, bet ir pa­vel­do rei­ka­la­vi­mais. Mū­siš­kiams tai ne­sut­ruk­dė, nes UAB „Rū­du­pis“ tu­ri ser­ti­fi­ka­tus, lei­džian­čius ga­min­ti au­ten­tiš­kus XVI, XVII, XVIII, XIX a. lan­gus ir nau­do­ti mo­der­nias me­džia­gas. Jung­ti­nės Ka­ra­lys­tės eks­per­tai Prie­nų ga­myk­lo­je ga­mi­na­mą pro­duk­ci­ją ser­ti­fi­ka­vo dar 2011 m., kai prie­niš­kiai jiems pri­sta­tė pa­to­bu­lin­tus bri­tų la­bai mėgs­ta­mus me­di­nius lan­gus, ati­da­ro­mus į išo­rę. Nau­jo ti­po aliu­mi­niu kaus­ty­ti lan­gai tuo­met bu­vo su­mon­tuo­ti taip pat vi­suo­me­ni­nės pa­skir­ties pa­sta­tuo­se.

Siek­ti aukš­tų rei­tin­gų, sėk­min­gai kon­ku­ruo­ti su pa­sau­ly­je ži­no­mo­mis įmo­nė­mis ir iš­si­ko­vo­ti iš­skir­ti­nes tei­ses da­ly­vau­ti pres­ti­ži­niuo­se tarp­tau­ti­niuo­se kon­kur­suo­se „Rū­du­piui“ pa­de­da tai, kad bend­ro­vė­je ypač di­de­lis dė­me­sys yra ski­ria­mas ko­ky­bei – rei­ka­la­vi­mai lan­gams – nuo 25 iki 80 me­tų ga­ran­ti­nio ap­tar­na­vi­mo. Vi­sos komp­lek­tuo­ja­mos de­ta­lės yra per­ka­mos tie­sio­giai Ang­li­jo­je, Vo­kie­ti­jo­je, Šve­di­jo­je.

Bend­ro­vės sėk­mės ga­ran­tas – kva­li­fi­kuo­ti dar­buo­to­jai, stip­rus in­ži­ne­ri­nis po­ten­cia­las, ku­rio ko­man­do­je dir­ba ke­tu­rio­li­ka spe­cia­lis­tų, tu­rin­čių ser­ti­fi­ka­tus ir ga­lin­čių pro­jek­tuo­ti aukš­tos kva­li­fi­ka­ci­jos rei­ka­lau­jan­čius pro­jek­tus. Daug in­ves­tuo­ta ir į ga­my­bi­nės ba­zės plėt­rą, ga­my­bi­nius pa­jė­gu­mus, mo­der­niau­sias pro­jek­ta­vi­mo pro­gra­mas. Šian­dien bend­ro­vės va­do­vai yra tik­ri, kad prieš dvi­de­šimt me­tų priim­tas spren­di­mas – rink­tis ne pi­gų seg­men­tą, bet am­bi­cin­gus pro­jek­tus ir su­dė­tin­gų tech­ni­nių spren­di­mų paieš­ką bu­vo pa­ts tei­sin­giau­sias.

Šiuo me­tu „Rū­du­pis“ da­ly­vau­ja tarp­tau­ti­nia­me kon­kur­se, ku­rio ver­tė – 4,6 mln. eu­rų. Iš ke­tu­rio­li­kos sa­vo pa­siū­ly­mus pa­tei­ku­sių tarp­tau­ti­nių įmo­nių yra li­ku­sios dvi: vie­na ži­no­ma ang­lų kom­pa­ni­ja ir prie­niš­kiai.

Bend­ro­vės di­rek­to­riaus Po­vi­lo Kriau­zos nuo­mo­ne, jų su­kaup­ta pa­tir­tis, aukš­ta ko­ky­bė, pa­rei­gin­gu­mas, ne­stan­dar­ti­niai spren­di­mai dir­bant su už­sie­nio ar­chi­tek­tais bei už­sa­ko­vais, kai pro­jek­tai de­ri­na­mi tie­sio­giai, be tar­pi­nin­kų, lei­džia gal­vo­ti, kad ir šia­me kon­kur­se „Rū­du­pį“ ly­dės sėk­mė. Ir prie­niš­kiai pa­tei­sins Kemb­ri­džo ko­ky­bės stan­dar­tą.


Šiame straipsnyje: Rū­du­pisįmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Tragedija tie Rudupio langai, sudėjo medinius prieš 2 metus - traška braška, šleivi. Dabar tikrai pas juos nesidėčiau - jei dirba ir užsienio rinkose, pražus jie su pogarantiniu.

ERELIS

ERELIS portretas
SUPER !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių