„Rimi“ stabdys prekybą vienkartiniais plastiko gaminiais

Švedijos „ICA Gruppen“ priėmė naują plastiko strategiją, pagal kurią ketina laipsniškai panaikinti vienkartinius plastiko gaminius visoje savo grupėje, įskaitant ir Lietuvoje veikiantį prekybos tinklą „Rimi“.

Kaip skelbia „ICA Gruppen“, vienkartiniai puodeliai, lėkštės, stalo įrankiai, šiaudeliai ir medvilniniai ausų krapštukai bus pagaminti iš popieriaus ar kitokios biologinės medžiagos, kuri nekelia pavojaus tapti plastiko šiukšlėmis vandenynuose.

Planuojama, kad švedų mažmeninės prekybos grupei priklausančio prekybos tinklo „Rimi“ asortimente šių vienkartinių plastiko gaminių bus atsisakyta nuo 2020 metų.

„Siekiame ne tik sumažinti bendrą naudojamo plastiko kiekį, bet ir peržvelgti jo rūšis“, - sakė Kerstin Lindvall, „ICA Gruppen“ įmonių socialinės atsakomybės vadovė.

Ji pridūrė, kad nauja strategija įpareigoja įmonių grupę ieškoti naujų inovatyvių perdirbto plastiko bei atsinaujinančių medžiagų panaudojimo būdų, kartu užtikrinant parduodamų produktų saugumą.

Be vienkartinių plastiko gaminių išėmimo iš prekybos, plačios apimties „ICA“ plastiko strategijoje taip pat numatoma, kad iki 2022 metų visi „ICA“ privačios etiketės produktai bus supakuoti perdirbimui tinkamoje ar daugkartinio naudojimo pakuotėje, o iki 2030 metų visos privačios etiketės pakuotės jau bus pagamintos iš perdirbtų ar atsinaujinančių medžiagų. Naujoji strategija bus taikoma visai grupei tiek Švedijoje, tiek Baltijos šalyse.

Prekybos tinklo „Rimi” vadovas Giedrius Bandzevičius sako, kad Lietuva jau turi didelį įdirbį mažinant plastiko naudojimą, to bus nuosekliai siekiama ir toliau. „Siekiame, kad plastikas, kurį naudojame, būtų perdirbamas, dar kartą panaudojamas arba pagamintas iš atsinaujinančių medžiagų, kad kuo mažiau plastiko savo gyvavimą baigtų teršiant mūsų aplinką”, - teigė G. Bandzevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių