„Rehau“ išsilaiko iš „Ikeai“ baldus gaminančių įmonių

  • Teksto dydis:

Vokietijos kapitalo statybinių ir baldų apdailos medžiagų prekybos įmonė "Rehau" ir toliau išsilaiko iš Švedijos baldų gamintojai "Ikea" baldus gaminančių įmonių ir kartu jaučia aštrėjančią Lenkijos langų gamintojų konkurenciją.

"Du dideli mūsų klientai, "Ikea" baldų gamintojai įsteigė antrines bendroves Baltarusijoje, investavo ir pradėjo gaminti Rusijos rinkai. Kaip ir prieš metus neramina, kad daugiau kaip 80 proc. visus apyvartos sudaro pardavimai tik keturiems "Ikea" gamintojams", - rašoma metiniame pranešime, pateiktame Registrų centrui.

Praėjusiais metais įmonė gavo 11,678 mln. eurų pajamų - 8,1 proc. mažiau nei 2014 metais (12,703 mln. eurų). "Rehau" teigia pernai nutraukusi langų profilių tiekimą į Karaliaučių ir perdavusi šią veiklą kitai bendrovę valdančios grupės įmonei.

"Rehau" teigimu, per metus jos rinkos dalis Lietuvoje liko nepakitusi.

"Bendra šalies statybų rinka ir tuo pačiu mūsų klientų, statybinių organizacijų, vystymasis 2015 metasi nepagerėjo. Lankstesnės gamybos įmonės vykdė plėtrą į kitas rinkas, ypač Skandinavijos valstybes. Šalies viduje vykdomų naujų gyvenamųjų namų statybos plėtėsi saikingai, buvo pastatyta ir parduota nedaug naujų butų ir privačių namų", - nurodo "Rehau".

Įmonė pastebi, kad pernai langų gamybos srityje gamintojai ir toliau juto konkurenciją iš Lenkijos.

"Į Lietuvą dideliais kiekiais importuojami pigesni lenkiški langai. Manome, kad tai sudaro iki 50 proc. langų poreikio. Savo ruožtu tai apsunkina vietos gamintojų produktų realizaciją ir verčia mažinti gaminių kainą", - rašome metiniame pranešime.

Bendrovės grynasis pelnas per metus sumažėjo 22 proc. iki 640,6 tūkst. eurų. Įmonė šiemet išmokėjo 0,5 mln. eurų dividendų už praėjusius metus, o 2015-ųjų pabaigoje turėjo sukaupusi 2,5 mln. eurų nepaskirstytojo pelno.

Bendrovės pardavimo savikaina per metus sumenko 9 proc. iki 9,8 mln. eurų, veiklos sąnaudos ūgtelėjo 10,7 proc. iki 1,1 mln. eurų, ikimokestinis pelnas smuko 17 proc. iki 803,9 tūkst. eurų.

Vienintelė Lietuvos įmonės akcininkė yra Vokietijos "Fraenkische Plastiks", kurios galutinė akcininkė - Šveicarijos "Wagner Holding".


Šiame straipsnyje: Rehaubaldų gamybaIkea

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių