Registrų centro vadovo postą paliko V. Valikonis

  • Teksto dydis:

Antradienį Registrų centro vadovo postą paliko nuo liepos pradžios laikinai įmonei vadovavęs Vaidas Valikonis.

Apie tai žurnalistams po Vyriausybės posėdžio pranešė teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

„Jis atsistatydino pats. Jam buvo laikinai pavesta eiti tas funkcijas (Registrų centro generalinio direktoriaus - BNS), o nuo šiandien (antradienio - BNS) jis visai nebedirba Registrų centre“, - žurnalistams sakė M. Vainiutė.

Pasak jos, V. Valikonis pasitraukė savo noru. Teisingumo ministrė teigė, kad jai sunku vertinti, ar jo pasitraukimas gali būti susijęs su praėjusią savaitę Registrų centro pavaduotoju paskirto Gintauto Vilkelio istorija.

M. Vainiutės teigimu, laikinai Registrų centrui nuo antradienio vadovauja generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Tarailienė. Ministrė negalėjo pasakyti, kada centras turės nuolatinį vadovą, nes, pasak jos, tai susiję su Seime atliekamų tyrimu.

BNS nepavyko susisiekti su V. Valikoniu.

Portalas delfi.lt antradienį rašė, kad Vyriausybėje pradėtas tarnybinis patikrinimas, siekiant išsiaiškinti, kaip G. Vilkelis gavo aukštas pareigas Registrų centre, be to, jis buvo įvardytas galimu nauju jo vadovu. Pasak delfi.lt, G. Vilkelis postą galėjo gauti padedant Vyriausybės kanceliarijos Personalo skyriaus vedėjai Renatai Sadzevičiūtei, su kuria, šaltinių teigimu, gyvena.

Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius BNS sakė, kad, jo žiniomis, G. Vilkelis antradienį iki pietų dar dirbo Registrų centre.

Vyriausybė praėjusią savaitę pranešė ketinanti Registrų centrą iš Teisingumo ministerijos perduoti Susisiekimo ministerijai.

Liepos pabaigoje po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu V. Valikonis visuomenei pristatė planuojamą Registrų centro pertvarką - iš pradžių ketinta panaikinti apie 100 darbo vietų centrinėje būstinėje, kurioje šiuo metu dirba apie 600 darbuotojų, vėliau ketinama optimizuoti ir kitų padalinių veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių