Prokurorai nutraukė tyrimą dėl bendrovės „BOD Group“

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra pranešė nutraukusi tyrimą dėl Lietuvos atsinaujinančios energetikos ir aukštųjų technologijų bendrovės „BOD Group“ ES paramos įsisavinimo.

„Tyrimas nutraukiamas, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – nurodoma sprendimą priėmusio prokuroro Gintaro Jasaičio nutarime, kuris cituojamas Generalinės prokuratūros pranešime.

Nutraukus tyrimą taip pat panaikinti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, sukčiavimo ir dokumento suklastojimo dviem šios įmonės „BOD Group“ vadovams: „BOD Group“ valdybos pirmininkui Vidmantui Janulevičiui ir „BOD Group“ įmonės „Baltic Solar Energy“ akcininkui bei direktoriaus pavaduotojui Vladui Sakalauskui.

„Susipažinęs su ankstesniame ikiteisminio tyrimo etape surinktais duomenimis ir duomenimis, kurie buvo gauti tyrimą atnaujinus, prokuroras G.Jasaitis nustatė, kad jie neįrodo, jog šios įmonės vadovų veiksmai bendrovei įsisavinant ES skirtą paramą būtų pažeidę kokias nors Baudžiamojo kodekso nuostatas, todėl šį tyrimą nutraukė“, – teigiama Generalinės prokuratūros pranešime.

Prokuroro paaiškinimas


Prokuroras G.Jasaitis žurnalistams sakė, kad atnaujinus ikiteisminį tyrimą, be kita ko, papildomai buvo apklausti keli asmenys, susiję su įmonių registracija ir „struktūriniais įmonių grupės dariniais“.  Jis taip pat negalėjo pasakyti, kodėl ankstesniame kolegų sprendime buvo priimtas sprendimas atleisti nuo atsakomybės V.Sakalauską už jį laidavus kitam asmeniui.

„Mano pozicija labai aiški: nebuvo padaryta jokia baudžiamoji veika ar baudžiamasis nusižengimas“, - sakė jis.

Tuo metu BNS G.Jasaitis tvirtino, kad vienas įtariamųjų V.Sakalauskas ankstesniame ikiteisminiame tyrime FNT pareigūnams nėra pripažinęs dokumentų klastojimo, tik yra patvirtinęs savo parašo autentiškumą ant 2009 metų vienos iš BOD grupės įmonių atskaitomybės balanso dokumentų, kurie buvo perduoti Lietuvos verslo paramos agentūrai, Estijos institucijoms.

Anot jo, FNTT pareigūnai įžvelgė čia pažeidimą, dėl to tyrimas ir buvo pradėtas.

„Kai FNTT pareigūnai suprato, kad reguliavimas Estijoje ir Lietuvoje yra šiek tiek skirtingas, tada (prokuroras Dainius - BNS) Baraniūnas ir priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą. Bet dėl kokių priežasčių jie (FNTT -BNS) pasirinko laidavimo situaciją, aš nelabai suprantu“, - sakė jis.

Jo nuomone, minėti V.Sakalausko veiksmai nebuvo tyčiniai ir negalėjo būti vertinami baudžiamąja prasme.


Šiame straipsnyje: BOD GroupES paramanusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių