Privatizuojamas Dotnuvos eksperimentinis ūkis

Vyriausybė nutarė, kad šalyje per daug eksperimentinių ūkių, ir Dotnuvos eksperimentinis ūkis netrukus turės naują savininką.

Žemės ūkio ministerijos atstovai tikina, kad bandymams atlikti pakaks ir šalia esančių žemdirbystės instituto sklypų. Tačiau mokslininkai tvirtina, kad, trūkstant žemės, eksperimentuoti važiuoja ir į kitus ūkius.

Fermą, kitus pastatus ir beveik 800 ha moksliniams tyrimams naudojamos žemės vyriausybė nusprendė privatizuoti, nors, pasak ūkio vadovo, 64 tūkst. eurų skola – dar ne bankrotas.

Ūkio laukais naudojasi ir žemdirbystės instituto mokslininkai – atlieka augalų veislių tyrimus, stebi, kokią įtaką dirvožemiui daro sausra ar liūtys.

Žemės ūkio ministerijos Veiklos administravimo ir turto valdymo departamento direktorė Virginija Žoštautienė svarsto, kad Dotnuvos eksperimentinio ūkio akcijas parduosiantis Turto bankas turėtų užtikrinti, jog veikla nebūtų keičiama. Teigiama, kad atlikus turto vertinimą pradinė per 1 mln. akcijų vertė išaugs, o norinčiųjų nuomotis valstybinę žemę atsiras, nes ji – derlinga.

Plačiau apie tai – Zinaidos Paškevičienės ir Tomo Kavaliausko reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesvarbu

nesvarbu portretas
Dotnuvos eksperimentinis ūkis tik skaitosi valstybinis, kadangi naudojasi 800 ha valstybine žeme, bet už tai moka valstybei dividendus nuo gauto pelno, o išsilaiko iš savo darbo, iš valstybės negauna nieko, todėl neverkite, kad Dotnuva yra išlaikoma iš mokesčių mokėtojų pinigų. Koks skirtumas, kas bus ūkio šeimininkas, bet dirbti vis vien reikės, bet visas gautas pelnas liks ūkyje. Sėkmės naujam šeimininkui.

P

P portretas
Kai buvusiems savininkams buvo grąžinama žemė, tų 800 ha. negrąžino motyvuodami tuo, kad ji bus reikalinga mokslui. Dabar mokslui jau nereikia tai privalėtų grąžinti buvusiems sąvininkams.

Kodėl yra ūkio skolos

Kodėl yra ūkio skolos  portretas
Gal todėl kad prastai dirba? Kodėl tokius mokesčių mokėtojai turi išlaikyti? Dirbkite be skolų ,nebus problemų. Aš už tai, kad valstybės biudžetas būtų skaičiuojamas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių