Premjeras: „Orlen Lietuvos“ sėkmė yra mūsų sėkmė

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis vizito Mažeikių rajone metu apsilankė įmonėje „Orlen Lietuva“ ir susitiko su naujuoju generaliniu direktoriumi Michalu Rudnickiu.

Įmonės vadovai pasidžiaugė itin gerais paskutinių metų veiklos rezultatais. „Orlen Lietuvos“ apyvarta 2017 metais išaugo 26 proc. Savo sumokamais mokesčiais įmonė ir toliau reikšmingiausiai prisideda prie Lietuvos biudžeto formavimo.

Premjeras pabrėžė šios, daugiau kaip prieš 10 metų Lenkijos padarytos investicijos svarbą Lietuvos energetiniam saugumui bei pasidžiaugė paskutiniu metu puikiai susiklosčiusiais dalykiškais santykiais tarp „Orlen Lietuvos“ ir „Lietuvos geležinkelių“.

„Džiaugiuosi, jog šios dvi įmonės, dirbdamos ranka rankon, užtikrino abipusiai naudingą bendradarbiavimą. Tai svarbu įmonėms, jose dirbantiems žmonėms ir valstybei. „Orlen“ sėkmė yra ir mūsų visų sėkmė“, – sakė premjeras.

S. Skvernelis taip pat akcentavo, kad Vyriausybė dės visas pastangas, sudarant palankias sąlygas tolesniems įmonės investiciniams planams.

Susitikime dalyvavęs „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška akcentavo santykių su „Orlen Lietuva“ svarbą. „Esame suinteresuoti ilgalaikiu strateginiu bendradarbiavimu, „Orlen Lietuva“ – mums ypač svarbus klientas, kurį labai branginame. Mūsų ilgalaikis interesas yra didinti šios įmonės naftos produktų pervežimo kiekius“, – teigė „Lietuvos geležinkelių“ vadovas.         

Vizito Mažeikiuose metu premjeras S. Skvernelis taip pat susitiko su vietos valdžios atstovais. Aptartos regiono plėtros galimybės, investicijų pritraukimas į Lietuvos regionus, emigracijos problemos.

Mažeikių savivaldybės atstovai informavo premjerą apie parengiamuosius darbus, rengiantis statyti Mažeikių sporto ir pramogų centrą. S. Skvernelis teigė pritariantis, kad Mažeikiams toks centras reikalingas. Šiuo metu Vyriausybė ieško galimybių įtraukti centro projektą į 2019 metų investicijų programą. Tačiau, anot premjero, dar reikia peržvelgti dabartinio projekto vertę ir paieškoti optimizavimo galimybių. Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad didesnis prioritetas projektui bus suteiktas tuo atveju, jei prie jo svariai prisidės Mažeikių savivaldybė.

Viešėdamas Mažeikiuose premjeras taip pat aplankė Ukrinų kaimo bendruomenę bei „Gabijos“ gimnaziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
mano pragertas orlen naftos transportavimas yra musu sekme...

Jūs pirma

Jūs pirma portretas
panaikinkit visus lengvatinius mokesčius ir sąlygas pumpuoti Lietuvos naftą už kardono.Ir kad šitas orlenas vėl turės sau pelno mums nei šilta nei šalta

sauliukai

sauliukai portretas
o kiek naudos gautu Lietuva jei konservatoriai nebutu tos imones atidave amerikos zydams nemokamai ?tai nors bent zala valstybei isieskok.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių