Pramonės sritis, kurioje darbuotojai dirba keturiomis pamainomis

  • Teksto dydis:

Vienas didesnių Pietryčių Lietuvos darbdavių – baldų gamykla „Visagino linija“ didina gamybą ir planuoja investicijas. Visagino valdžia tvirtina esanti suinteresuota kiekviena nauja darbo vieta. Tačiau baldininkus vienijanti asociacija baiminasi, kad ateityje šios pramonės srities investicijos gali būti nukreiptos į kitas šalis, jei įmonės neplės gamybos Lietuvoje.

Visagine gyvena per 20 000, o Darbo biržoje šiuo metu yra užsiregistravę dešimtadalis gyventojų. Iki šiol didžiausias visaginiečių darbdavys –  atominė elektrinė, tačiau Visagino valdžia viliasi ir valdžios, ir privačių investuotojų dėmesio.

„Pirmiausia mes laukiam Visagino atominės elektrinės naujų statybų. Mes laukiam, aišku, kad į Visaginą atvyktų didžiosios įmonės, galbūt filialus įkurtų. Tikrai Visaginui labai reikalingos naujos darbo vietos“, – vylėsi Visagino merė Dalia Štraupaitė.

Vienas didesniųjų darbdavių – Visagine SBA koncernui priklausanti baldų gamykla „Visagino linija“, kurioje dirba per 600 darbuotojų, keturiomis pamainomis. Investicijos į gamyklą siekia 29 milijonus eurų, dalis jų – struktūrinių fondų lėšos. Daugiausia gaminių keliauja į koncerną „IKEA“. Baldai eksportuojam į 43 šalis, o pardavimai pernai siekė 53 milijonus eurų.

„Mes investuosim į naujus įrengimus, kas leis mums padidinti apimtis 2015-ais metais. Esam pažangus fabrikas, pažangi įmonė. Todėl norėdami išlikti ir toliau geriausiais savo srityje, turime investuoti“, – sakė bendrovės  „Visagino linija“ direktorius  Algis Makūnas.

„Visagino linija“ orientuota į korpusinių baldų gamybą. Mes esam ir gamintojai ir kūrėjai pietų stalų ir komodų. Jie sudaro didžiausią mūsų asortimento dalį“, – kalbėjo bendrovės „Visagino linija“ vyriausioji technologė Tatjana Gotovskaja.

Asociacijos „Lietuvos mediena“ atstovai pabrėžia, kad nors šalies baldininkų produkcija turi tvirtas pozicijas Europoje, Jungtinėse valstijose, Pietryčių Azijoje, kol kas baldininkų investicijos labiau nukreiptos į technologijų atnaujinimą, bet ne į plėtrą ar naujų įmonių kūrimą. 

„Po kelerių metų Lietuvoje pradės ženkliai trūkti baldų plokščių. Daugelyje įmonių jau yra keturios pamainos, maksimaliai išnaudojami visi įrengimai. Mes pirmiausia turim susitvarkyti žaliavinę bazę, tai yra konstrukcinės medžiagos gamybą ir tada jau atsirastų potencialas augti naujiems baldų fabrikams“, – kalbėjo asociacijos „Lietuvos mediena“ direktorius Raimundas Beinortas.

Šalies baldininkų produkcijos stambiausias partneris – IKEA. Lietuvos baldininkai yra penkti pagal dydį šio koncerno baldų tiekėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
O jei jie nedirbtų keturiom pamainom, ar nuo to pasaulio galas ateitų? Gaisrininkai, medikai, policija privalo dirbti kiaurą parą, nes pagalbos gali prireikti bet kada. Bet versti baldų gamintojus dirbti keturiom pamainom - čia jau iš godumo darbdaviai visai gėdą prarado. Ypač šiuolaikinių baldų kokybę turint omeny...

Linas

Linas portretas
Dar 4 pamainom dirba Kauno baldu fabrikas Freda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių