Praėjusiais metais „Maxima“ parengė per 530 naujų darbuotojų

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje veikiančiuose darbuotojų mokymo centruose praėjusiais metais prekybos tinklas „Maxima“ parengė per 530 naujų prekybos srities darbuotojų. Tokius mokymus prekybos tinklas vykdo nuo 2011 metų, o pagal specialiai sukurtą programą vidinius mokymus veda patys įmonės darbuotojai: patyrę kasininkai-pardavėjai arba parduotuvės direktoriaus pavaduotojai.

„Būdami didžiausiu šalies darbdaviu, nuosekliai rūpinamės savo komandos narių gerove ir asmeniniu tobulėjimu. Mums svarbu, kad kiekvienas „Maximos“ komandos narys ne tik galėtų jaustis saugiai ir patogiai, bet ir būtų patenkintas savo profesine veikla. Jau aštuntus metus veikiančiose darbuotojų mokymų klasėse įrengtos demonstracinės kasos, kurių pagalba darbuotojai mokosi analogiškų funkcijų kaip ir tikroje kasoje – nuo prekių skenavimo ar svėrimo, iki sąskaitų apmokėjimo. O šių būtiniausių darbinių įgūdžių juos moko patyrę parduotuvių darbuotojai“, – sako „Maximos“ personalo vadovė Margarita Plešakienė.

Ji pažymi, kad bendrovėje taip pat nuosekliai dirbama tobulinant atlygio sistemą, kuri leistų tinkamai įvertinti kiekvieno darbuotojo indėlį. Pasak M. Plešakienės, patobulinta atlygio sistema šiandien leidžia geriau įvertinti ne tik darbuotojų indėlį į bendrą bendrovės rezultatą, bet ir jų asmenines pastangas ir pasiekimus, o tai didina darbuotojų motyvaciją.

„Praėjusių metų pabaigoje padidinome darbo užmokesčio fondą. Taip pat išplėtėme motyvacinės sistemos priemones ir pastebėjome, kad tokie žingsniai pasiteisino: darbuotojai noriai naudojasi naujomis galimybėmis užsidirbti. Skaičiuojame, kad šių metų sausio mėnesį mūsų mokamo atlygio mediana pasiekė 720 eurų iki mokesčių. O už gerus asmeninius rezultatus darbuotojams išmokėta papildoma atlygio dalis pernai siekė 2,8 mln. eurų“, –  pažymėjo M. Plešakienė.

Jos teigimu, bendrovės darbuotojai skatinami ne tik finansinėmis priemonėmis, bet ir siūlant daug papildomų naudų.

„Maximos“ darbuotojai yra nemokamai maitinami, pagal poreikį ir dominančią sritį gali dalyvauti įvairiose mokymų programose, darbuotojų vaikai – nemokamose „Maximalistų“ vasaros stovyklose. Be to, gabiems darbuotojų vaikams kiekvieną mėnesį išdalinamas 1700 eurų stipendijų fondas“, – vardina M. Plešakienė.

Prekybos tinklas taip pat tradiciškai organizuoja darbuotojų renginius bei šventes, siūlo papildomos naudas ir nuolaidas su „AČIŪ“ kortele. Darbuotojams, jų vaikams bei daugiavaikėms šeimoms yra skiriamos kalėdinės, velykinės bei mokslo metų pradžios dovanos, dovanų kortelės mokyklinių prekių įsigijimui. Bendrovė taip pat siūlo ir apgyvendinimo bendrabutyje galimybę.


Šiame straipsnyje: Maximadarbuotojaiprekybamokymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Tokio dydžio įmonei , tai lašas jūroje , ir girtis nevertėtų

As

As portretas
Vergu.

v

v portretas
O apie tai kaip maxima uzmuse 50 latvijos pilieciu nepamirsta prisiminti???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių