„PKN Orlen“ neatmeta galimybės parduoti Mažeikių įmonę

  • Teksto dydis:

Lenkijos naftos milžinė "PKN Orlen" neatmeta galimybės likviduoti Mažeikių naftos perdirbimo įmonės, radijo "Znad Wilii" portalas penktadienį citavo bendrovės valdybos narį Mareką Podstavą.

Trečiadienį vykusiame Lenkijos Seimo valstybės iždo komisijos posėdyje M.Podstawa pažymėjo, kad derybos su Lietuvos vyriausybe duoda menkų vilčių, kad Mažeikių įmonės finansinė padėtis pagerės, o "PKN Orlen" neatmeta jokio tolesnių veiksmų scenarijaus, įskaitant gamyklos likvidavimą.

Dabartinė padėtis susiklostė dėl įvairių priežasčių: ekonomikos sulėtėjimo, politinės atmosferos, didėjančios konkurencijos su Rytais, skalūnų dujų revoliucijos Jungtinėse Valstijose, taip pat itin brangaus jūrinio transporto.

Bendrovė "Orlen Lietuva" ne kartą pabrėžė, kad įmonės padėtis smarkiai priklauso nuo Lietuvos valdžios institucijų, su kuriomis ji bendradarbiauja - ypač dėl pervežimų geležinkeliais tarifų.
"Šiuo metu už pervežimą geležinkeliais mums taikomi didesni įkainiai negu mūsų konkurentams", - prieš mėnesį pareiškė bendrovės vadovybė, išreiškusi viltį, kad bus rastas kompromisas.

Antradienį valstybinė įmonė "Lietuvos geležinkeliai" nesutiko suteikti beveik 100 mln. litų nuolaidos "Orlen Lietuva" už naftos pervežimą iš Klaipėdos uosto ir naftos produktų pervežimą iš Mažeikių į uostą.

Įmonės, kuri anksčiau vadinosi "Mažeikių Nafta", o dabar - "Orlen Lietuva", įsigijimas ir nuo 2006 metų vykdytos investicijos "PKN Orlen" kainavo beveik 4 mlrd. JAV dolerių.

Lenkijos koncernas pabrėžia, kad nuo Mažeikių įmonės įsigijimo nė karto nebuvo nuspręsta išmokėti dividendų nuo jos pelno, "nukreipiant visas finansines lėšas į Lietuvos bendrovės plėtrą".



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesinervinkit

nesinervinkit portretas
nupirks rusai ir atsigaus .........

nereikia

nereikia portretas
mums tos Mažeikių įmonės, latviai, estai perka iš kitų, bet ne iš Mažeikių, užtai ir kuras pas juos žymiai pigesnis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių