„Pigu.lt“ – antrą kartą tarp didžiausių technologijų įmonių Vidurio Europoje

  • Teksto dydis:

Didžiausia internetinė parduotuvė Lietuvoje ir Baltijos šalyse „Pigu.lt“ antrus metus iš eilės patenka į „Didžiojo penketo“ (angl. „BIG 5“) kategoriją,  kurioje reitinguojamos sparčiausiai augančios regiono technologijų įmonės. Tai pirmoji ir kol kas vienintelė Lietuvos įmonė, patekusi tarp sparčiausiai augančių penkių didžiausių Vidurio Europos technologijų įmonių dvejus metus iš eilės.

„Mums tai yra didelis įvertinimas ir pripažinimas. Veikiame mažoje rinkoje ir šiame reitinge varžomės su didelėmis technologijų bendrovėmis iš kur kas didesnių Vidurio Europos rinkų. Tai, kad antrus metus patenkame tarp penkių sparčiausiai augančių technologijų įmonių, kurių metinė apyvarta viršija 25 mln. eurų, ir vis dar augame itin dideliu greičiu, yra nuoseklaus ir kryptingo darbo bei investicijų rezultatas. Mūsų klientų ratas auga ir jau viršija milijoną, per devynerius veiklos metus mes užsitarnavome pasitikėjimą ir patys daug ko išmokome, todėl tikime, kad esamę pasiruošę ir toliau auginti internetinę prekybą mūsų regione, vis daugiau žmonių supažindindami su patogiu, greitu ir paprastu būdu apsipirkti kasdienėms šeimos reikmėms“, – sako Dainius Liulys, „Pigu.lt“ generalinis direktorius.

Į „Didžiojo penketo“ kategoriją pateko technologijų įmonės, kurios per metus generuoja daugiau nei 25 mln. Eur metinių pajamų. Bendrovė „Pigu“ per pastaruosius penkerius metus demonstravo 171,05 proc. augimą ir kategorijoje užima 3 vietą. Pernai „Pigu“ buvo pripažinta antra įmone ir demonstravo 235 proc. augimo tempą.

„Pastaraisiais metais daug investavome į asortimento plėtrą, paslaugų gerinimą ir klientų aptarnavimą, atidarėme didžiausią Baltijos šalyse sandėlį. Šiuo metu siūlome didžiausią spektrą skirtingų prekių kategorijų vienoje vietoje – nuo žaislų vaikams, baldų ir interjero prekių, kvepalų ir kosmetikos ar net prekių gyvūnams iki kompiuterinės įrangos ir stambios buitinės technikos. Kasdien „Pigu.lt“ internetinę parduotuvę klientai aplanko apie 100 tūkstančių kartų – tokiu klientų srautu negali pasigirti nė viena tradicinė parduotuvė. Visai tai ir prisidėjo prie spartaus įmonės augimo, kuris, neabejojame, nesustos ir ateityje,“ – augimo priežastis vardija D. Liulys.

„Deloitte“ reitingas sudaromas jau septynioliktus metus iš eilės. Į pagrindinį „Fast 50“ reitingą patenka 50 sparčiausiai augančių įmonių iš Vidurio Europos šalių. Bendrovė „Pigu“ nepateko į pagrindinį penkiasdešimtuką, nes yra per didelė. Sparčiausiai augančių įmonių penkiasdešimtuke šiais metais yra trys įmonės iš Lietuvos. Tradiciškai daugiausia įmonių yra iš Lenkijos ir Rumunijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių