„Philip Morris“ toliau didina apsukas Klaipėdoje

Į uostamiestį "Philip Morris" investuos dar 18 mln. eurų. Antradienį, simboliškai įkasus kapsulę į žemę, duotas oficialus startas kitam bendrovės gamyklos rekonstrukcijos ir plėtros etapui.

Gerins sąlygas darbuotojams

"Philip Morris Lietuva" (PML) pradėjo dar vieną Klaipėdos gamyklos rekonstrukcijos ir plėtros etapą.

Greta dabartinio fabriko iki 2018 m. pradžios bus pastatytos naujos sandėliavimo patalpos, modernizuoti gamybos padaliniai, dalyje senųjų patalpų sumontuota papildoma įranga.

Numatoma, jog, vykdant šį projektą, bendrovės investicijos sieks apie 18 mln. eurų.

Pernai bendrovės gamykla taip pat buvo modernizuojama – gamybos apimtys padidintos 30 proc. Tai įmonei atsiėjo apie 42 mln. eurų.

Pasak "Philip Morris Lietuva" direktoriaus Johano Binko, dabartinė rekonstrukcija skirta darbo saugumui, darbuotojų sąlygoms ir infrastruktūrai gerinti.

Planuojama, kad po statybos darbų gamyklos plotas padidės apie 10 tūkst. kv. metrų, tuo pačiu bus pasiruošta ir potencialiai plėtrai ateityje.

"Šis projektas yra ankstesnių darbų, tobulinant gamybos saugumą ir modernumą, tęsinys. Valdančiosios kompanijos dėmesys įrodo, kad esame vertinamas ir stiprus fabrikas visoje mūsų įmonių grupėje", – teigė J.Binkas.

Naujų vietų nekurs

Šiuo metu PML dirba apie pusė tūkstančio darbuotojų.

Direktoriaus žodžiais, šis rekonstrukcijos etapas yra susijęs su darbo sąlygų gerinimu ir saugumo užtikrinimu, todėl naujų darbo vietų nebus kuriama.

Kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad pajėgumus Klaipėdoje didinanti bendrovė nėra abejinga savo darbuotojams.

"Savo plėtra įmonė išreiškia aiškų pasitikėjimą Klaipėda kaip miestu. Išties svarbu, kad investuojama ne tik į įrengimus, bet ir žmonių darbo sąlygų gerinimo kokybę, kas, be abejonės, reiškia geresnę gyvenimo kokybę apskritai. Bendrovė nuo pat jos įkūrimo pradžios iki šių dienų atitinka vakarietiškos įmonės standartus. Didžiuojamės, jog per tuos metus nepasišiukšlinome ir išlaikėme draugiško investuotojams ir patikimo miesto įvaizdį", – kalbėjo meras.

Jis pridūrė tikįs, jog ši bendrovės investicija uostamiestyje – ne paskutinė.

"Užtikrinu "Philip Morris" vadovus – padarysime viską, kad Klaipėdoje nepritrūktų kvalifikuoto personalo, kokio ateityje dar reikės", – šyptelėjo V.Grubliauskas.

Sumoka daug mokesčių

1993 m. Lietuvoje įsikūrusi "Philip Morris" buvo pirmoji ir viena didžiausių užsienio investuotojų šalyje.

Bendrovė pagal į šalies biudžetą atseikėjamus mokesčius nuolat patenka į daugiausiai sumokančių įmonių trejetuką.

1997 m. Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pastatyta nauja bendrovės gamykla tiekia produkciją į Japoniją, Skandinavijos valstybes, Italiją, Latviją, Estiją bei neapmokestinamų produktų rinkas. Lietuvoje lieka apie 5 proc. įmonės pagamintų cigarečių.

Rekonstrukcijos metu bendrovė planuoja išlaikyti tokias pat gamybos apimtis, kaip ir šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm..

hmm.. portretas
Hm "Darbuotojas" o ką pats padarei savo aplinkai gerinti darbe? Yra labai daug priemonių, kurias vadovybė skatina, gerinti ergonomiją darbe, o už pasiekimus dar ir papildomą atlygį teikia... Taigi jei esi "Tikras Lietuvis" ir temoki bambėti, tavo paties kaltė, ne darbdavio... Nuvykit i kokią kitą gamyklą Lietuvoje, padirbkit ir šliaužte šliaušit atgal į PMI...

taip

taip portretas
Debilu laivas,netaip ten grazu kaip pateikiama.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Vistiek pinigai į Vilnių išplaukia...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių