„Philip Morris“ investuoja į bedūmius tabako gaminius

  • Teksto dydis:

Viena didžiausių pasaulyje tabako pramonės kompanijų „Philip Morris“ pranešė investuosianti dar 300 mln. eurų, pereinant nuo įprastinių cigarečių prie naujos kartos bedūmių tabako gaminių. Pastaraisiais pradėta prekiauti ir Lietuvoje.

„Philip Morris“ ruošiasi atidaryti jau antrą naujos kartos produktų gamyklą Europoje, rašo „Reuters“.

Įprastų tabako gaminių fabrikas Graikijoje bus rekonstruotas į kaitinamojo tabako gaminių gamyklą. Įkūrus 400 naujų darbo vietų, čia per metus planuojama pagaminti apie 20 mlrd. vienetų bedūmių tabako gaminių.

Pirmoji kaitinamojo tabako gaminių, naudojamų su „iQOS” sistema, gamykla buvo atidaryta 2016 m. spalį Bolonijos mieste Italijoje. 500 mln. eurų investicijų atsiėjusi gamykla per metus pajėgi pagaminti apie 30 mlrd. vienetų bedūmių tabako gaminių. Čia įdarbinta beveik 600 darbuotojų.

Metų pradžioje „Philip Morris“ oficialiai paskelbė sieksianti, kad įprastas cigaretes palaipsniui visiškai pakeistų potencialiai sumažintos rizikos tabako produktai.

Per šį laiką „Philip Morris“ akcijų kainos biržoje išaugo 23,3 proc. Tam, manoma, įtakos turėjo bendrovės perėjimas prie naujos kartos tabako gaminių, rašo investotojų portalas Zaks.com.

Su „iQOS” sistema naudojamų kaitinamojo tabako gaminių gamyboje naudojamas įprastas tabakas, tačiau, skirtingai nei cigaretėse, jis yra ne deginamas, o kaitinamas.

„iQOS” kūrimui, tyrimams bei moksliniam pagrindimui „Philip Morris” išleido 3 mlrd. JAV dolerių, darbams buvo pasitelkta daugiau kaip 400 mokslininkų bei ekspertų.

Gamintojo duomenimis, įprastas cigaretes į naujoviškus bedūmius tabako gaminius, naudojamus su „iQOS”, jau iškeitė daugiau kaip milijonas rūkančiųjų visame pasaulyje.

Šiais metais „iQOS” produktai pasiekė ir Lietuvą. Specializuotos parduotuvės atidarytos Vilniuje ir Klaipėdoje, artimiausiu metu planuojama atidaryti Kaune. „iQOS“ jau prekiaujama ir elektroninėje parduotuvėje.

Planuojama, kad šiais metais „iQOS” bus pardavinėjama daugiau kaip 30 pasaulio šalių.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, pasaulyje rūko 1,1 mlrd. žmonių - daugiau kaip 20 proc. vyresnių nei 15 metų amžiaus gyventojų. Lietuvoje rūko kas ketvirtas gyventojas.

Nuo rūkymo ir jo sukeltų ligų pasaulyje per metus miršta apie 6 mln., Lietuvoje – apie 7 tūkst. žmonių.

Nepaisant vis griežtėjančių priemonių prieš rūkymą ir rūkančių žmonių procento mažėjimo pastaraisiais dešimtmečiais, bendras rūkalių skaičius pasaulyje didėja. Ekspertų teigimu, tai iš dalies lemia didėjantis gyventojų skaičius ir cigarečių populiarėjimas besivystančiose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveiki, esu IQOS ambasadorius. Ką domina išsamesnė informacija apie produktą ir kaip įsigyti - 862140733

Hh

Hh portretas
Vietoj nerukyti siulo kita suda ...

iQOS

iQOS portretas
Kol kas tai yra geriausia alternatyva tiems, kurie negali mesti rūkyti, o elektroninės cigaretės jiems netinka/nepatinka. Kiekvienas turėtų paraginti rūkorius pirmiausia mesti rūkyti, o jei negali - pereiti prie iQOS. Sveikatą vėliau nupirkti yra labai labai brangu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių