Parduota dalis „Snoro“ paskolų ir antrinės bendrovės paskolų portfelis

  • Teksto dydis:

BAB banko „Snoras“ bankroto administratorius skolų išieškojimo bendrovei „Gelvora“ bei pirkimo išsimokėtinai ir vartojimo kreditų bendrovei „General Financing“ už neskelbiamą sumą pardavė dalį „Snoro“ paskolų ir banko antrinės įmonės „Snoras Distressed Assets“ paskolų portfelį.

Investuotojams parduota daugiau nei 5000 „Snoro“ ir daugiau nei 3000 antrinės įmonės paskolų. Abu portfelius sudaro paskolos fiziniams asmenims, didžiąją dalį – virš 80 procentų – sudaro paskolos, kurių suma neviršija 1000 eurų.

Minimali kreditorių komiteto nustatyta kaina už parduotą „Snoro“ paskolų dalį siekė 1,571 mln. eurų, o minimali nustatyta kaina už „Snoras Distressed Assets“ paskolų portfelį – 0,512 mln. eurų.

„Snoro“ paskolų portfelis buvo suskirstytas segmentais, kurių kiekvienas turėjo atskirą kreditorių nustatytą minimalią kainą. Pirkėjai įsigijo tik tas portfelio dalis, už kurias pasiūlė ne mažesnę kainą nei pageidavo kreditoriai. Likusių dalių pardavimo procesą tęsiame toliau“, – pažymėjo „Snoro“ bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Tie patys investuotojai šią savaitę įsigijo ir daugiau nei 14 000 BAB Ūkio banko paskolų portfelį už ne mažesnę nei minimalią nustatytą 1,104 mln. eurų kainą.

„Snoro“ banko veikla Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių