Palūšės turizmo kompleksui būtų ieškoma koncesininko – galutinį žodį tars vyriausybė

Vyriausybei leidus, naujam turizmo kompleksui Palūšėje bus ieškoma privataus partnerio, galinčio kompleksą valdyti ir jame vykdyti komercinę veiklą. Kompleksas duris turėtų atverti, pasirašius sutartį su koncesijos konkurso laimėtoju, teigia pareigūnai.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas Vyriausybės posėdyje antradienį teigė, jog naujasis turizmo kompleksas jau yra baigtas.

„Turizmo kompleksas Palūšėje yra atnaujintas, įgyvendinant 2007-2013 metų Sanglaudos skatinimo veiksmų programą“, - posėdyje sakė ministras.

Valstybės saugomų teritorijų tarnybos turto valdymo skyriaus vedėjas Romualdas Bužinskas sakė, kad gavus Vyriausybės leidimą, per mėnesį bus paskelbtas koncesininko konkursas, o jo laimėtojas turėtų paaiškėti iki šių metų pabaigos.

„Svarbu, kad ateitų įmonė, žinanti, kaip reikia plėsti turizmą ir vykdyti tokią veiklą“, - BNS sakė R.Bužinskas. Jo teigimu, partnerystės sutarties trumpiausias laikotarpis - 10 metų. Projekto tikslas, anot jo, yra efektyvus komplekso valdymas ir turizmo plėtra.

Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos direktoriaus Eminuelio Leškevičiaus teigimu, naujasis turizmo centras baigiamas įrengti, o projekto vertė - per 5 mln. litų.

„Darbai vyko sklandžiai, bet pradėjus rekonstruoti konferencijų salę statybų bendrovė, vykdžiusi darbus, bankrutavo ir šiuo metu viskas laikinai sustoję“, - BNS sakė E.Leškevičius.

Pasak jo, šiuo metu yra visiškai baigti 6 gyvenamieji nameliai, juose gali apsistoti 60 turistų. Kitus darbus žadama baigti tuo pat metu, kai bus pasirašyta koncesijos sutartis.

Aplinkos ministerija nurodo, jog maksimali partnerystės vertė - 7,1 mln. litų, o sutarties laikotarpis - iki 20 metų. Per šį laiką privataus partnerio veiklos išlaidos sieks 5,2 mln. litų, o pajamos - 5,9 mln. litų.

Naujojo Palūšės turizmo komplekso valdytojas organizuos renginius, skatins turizmą, teiks maitinimo, nuomos ir prekybos rankdarbių parduotuvėje paslaugas.

Kompleksas, esantis šalia turizmo centro „Palūšė“, turėtų veikti 320 dienų per metus ir aptarnauti vidutiniškai 10 tūkst. turistų.

Centrinės projektų valdymo agentūros Viešosios ir privačios partnerystės skyriaus viršininkė Jekaterina Šermavičienė teigė, kad 2007-2013 metais valstybė, pavyzdžiui, sutvarkė keletą dvarų, o pasirašius koncesijos sutartį, komercinės veiklos plėtimas ir vykdymas atiduotas į privačias rankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

graudu

graudu portretas
Savo bičo ieško. Žmonės šneka, kad bankuchenų kepėjui skirtas šitas kasnis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių