Palangos oro uoste keleivių skaičius išaugo dvigubai

  • Teksto dydis:

Šią vasarą ryškiausia Lietuvos oro uostų žvaigžde tapo Palanga – per metus keleivių skaičius pajūrio oro uoste išaugo net 97,7 proc. – t.y. beveik du kartus.

Visai Europos aviacijos bendruomenei šiuos rezultatus paskelbė tarptautinė oro uostų taryba „ACI Europe“, suskaičiavusi gegužės mėnesio keleivių statistiką. Be to, Palangos oro uostas tapo vienais sparčiausiai augančių oro vartų, aptarnaujančių iki 5 milijonų keleivių per metus, visame žemyne.

Birželį ir Vilniaus oro uoste paminėta maloni sukaktis – per 25-erius Lietuvos Nepriklausomybės metus sostinėje aptarnauta 30 milijonų keleivių. Šį kartą neišskaičiuotas vienas laimingasis žmogaus, o pradžiuginti visi „airBaltic“ lėktuvu iš Amsterdamo atskridę keleiviai. Buvo labai smagu matyti tiek džiugiai nusiteikusių žmonių, tad kviečiame šypsotis ir keliauti dažniau – juk vasara.

Naujos kryptys

Palanga: dvi naujos aviakompanijos

Lietuvos pajūris birželį oro transportu susijungė su dviem sostinėmis – Minsku Baltarusijoje bei Kijevu Ukrainoje ir priėmė naujas aviakompanijas – „Belavia“ ir „Ukraine International Airlines“.

„Ryanair“: Vilnius – Lidsas (Bradfordas)

Nuo lapkričio 4 d. aviakompanija „Ryanair“ pradės skraidyti tarp Vilniaus ir Lidso (Bradfordo oro uosto). Du kartus per savaitę – antradieniais ir penktadieniais, vyksiantys skrydžiai pagerins Lietuvos ir Jungtinės Karalystės susisiekimą.

„Vueling“: Vilnius – Barselona

Vilniaus oro uoste pasitikta dar viena nauja aviakompanija – žemų kaštų oro linijos „Vueling“. Iki rugsėjo 28 d. jos kartą per savaitę – trečiadieniais – vykdys skrydžius į Barseloną ir padės per ją pasiekti kitus Ispanijos miestus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Arunas

to Arunas portretas
Na jei iš Vilniaus ar Rygos sugebi parvažiuoti mažiau nei per valandą, tai ko ir lendi į tą Palangą.Toks tavo ir protelis, jei keli nepasitenkinimą, nors matai, kad pasų kontrolei tėra skirtos tik dvi darbo vietos, o keleivių parskrenda apie 180.

Atsilikeliai

Atsilikeliai portretas
Nors ta parking system atrodo naujoviskai - is tiesu tai kazkoks baisus nesusipratimas. Laikas rasyti skunda IATA ir EU. Tai nenormalu kad zmones saltu prie tu automatu esant -25 C! Reikia tuos veikejus pastatyti salia irgi - tegu sala kartu! Ar sunku irengti 1-2 Kassenautomatus viduje? Ar lesu "nebeuzteko"? Ar vis dar soviet mentality?

Arunas

Arunas portretas
Labai gerai skrydziu skaicius i Palanga dideja, bet pasu kontrolei reikia pasitempt nes valanda prastovet eileje prie pasu kontroles tai truputis per daug!!! Pastovejes valanda eileje tai kita kart gerai pagalvosiu ar skrist i Palanga ar Kauna.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių