„Orlen“ neigia, kad Mažeikių gamyklai naftą tiekia didesne kaina

Blogiausius laikus savo veiklos istorijoje išgyvenančią naftos bendrovę "Orlen Lietuva" valdantis Lenkijos koncernas "Orlen" neigia, kad Lietuvos įmonei nafta tiekiama aukštesnėmis kainomis nei kitoms koncerno gamykloms Lenkijoje ir Čekijoje.

"Teiginys, kad žaliava, kurią perdirba Mažeikių gamykla, yra brangesnė nei ta, kurią perdirba kitos grupės gamyklos, publicistine prasme skamba patraukliai, bet yra visiškai neteisingas (...) Kategoriškai pareiškiame, kad teiginys, esą "PKN Orlen" manipuliavo arba manipuliuoja naftos, kuri pristatoma į jos Europos gamyklas, kainomis, neturi faktinio pagrindimo. Imsimės teisinių priemonių prieš įmones ir asmenis, kurie tokią neteisingą informaciją platins", - teigiama dienraščiui "Verslo žinios" atsiųstuose "Orlen" atsakymuose.

Anot "Orlen", 2008 metais sprendimas žaliavą "Orlen Lietuvai" pirkti ne tiesiogiai, o per koncerną, buvo priimtas vadovaujantis pasaulyje įprasta praktika užsakymus centralizuoti grupės mastu, taip sustiprinant pozicijas derantis dėl produktų apimties ir kainų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių