„Orlen Lietuvos“ pelnas išaugo 2,5 proc.

Mažeikių naftos perdirbimo gamykla „Orlen Lietuva“ pernai uždirbo 244 mln. JAV dolerių (197,5 mln. eurų) pelno - 2,5 proc., arba 6 mln. JAV dolerių, daugiau negu 2016 metais.

Įmonė pranešė, kad tai jau treti iš eilės rekordiniai metai nuo 2006 metų, kai bendrovę įsigijo Lenkijos naftos koncernas „PKN Orlen“.

„Po trijų iš eilės rekordinių metų mes jaučiame didelį iššūkį 2018-aisias. Tačiau turime nepamiršti, kad artimiausiais mėnesiai gali įvykti makroekonominės aplinkos pokyčių. Mūsų ilgalaikis tikslas yra išlikti pelningais ir gebėti dinamiškai prisitaikyti prie kintančių sąlygų rinkoje“, - pranešime teigė „Orlen Lietuvos“ generalinis direktorius Michalas Rudnickis.

Pernai Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamykla dirbo panaudodama 96,3 proc. pajėgumų ir perdirbo daugiau kaip 10 mln. tonų žaliavos.

Bendrovė 2018 m. tęs investicijas. Pirmąjį šių metų ketvirtį bus pradėtas naudoti naujas naftos rezervuaras Būtingėje. Taip pat planuojami dideli remonto darbai perdirbimo gamykloje.

„Orlen Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius. Nuo 2006 m. „PKN Orlen“ išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos produktų perdirbimo gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
manau, kad yra galimybė manipuliuoti tuo savo pelnu... juk partnerių yra Lenkijoje...

aš portretas
pelną skaičiuoja ne savo o svetimos įmonės, o juk ji buvo mūsų, tik atitinkamų vagių parduota yra, ir tai rodo kiek išvogta ir išparduota visų mūsų turto....

taigi

taigi portretas
Ar šita viena iš rimčiausių įmonių Lietuvoje negalėtų paremti Kauno Žalgirio?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių