„Orlen Lietuvos“ darbuotojai tęsia derybas dėl didesnių atlyginimų

  • Teksto dydis:

Lenkijos koncerno "Orlen" valdomos naftos perdirbimo bendrovės "Orlen Lietuva" darbuotojai tęsia derybas dėl atlyginimų didinimo, tačiau bendrovės administracija kol kas sprendimo nėra priėmusi, sako bendrovės darbuotojų profesinės sąjungos vadovė Virginija Vilimienė.

"Dabar vyksta derybos ir diskusijos su bendrove. Kol kas nėra koncerno "Orlen" suformuotas ir patvirtintas biudžetas. Turime iš jų atsakymą, kad jie linkę eiti į kompromisus, bet nežinome, kaip viskas baigsis", - BNS sakė Naftininkų profesinės sąjungos vadovė Virginija Vilimienė.

Jos teigimu, bendrovės darbuotojai su administracija dėl atlyginimų kėlimo pradėjo kalbėtis praėjusių metų rugsėjį, tačiau susitarimas dar nepasiektas.

"Norėtume, kad visiems darbuotojams atlyginimai kiltų 8-10 procentų. Įmonės padėtis tam šiuo metu yra palanki - ji dirba pelningai. Dabartinės derybos nėra oficialios. Darbdavys su mumis gali ir nesiderėti, nes nevyksta kolektyvinės sutarties derybos ir mes neturime galių mitinguoti ar streikuoti. Mes geranoriškai bandome susitarti dėl atlyginimų pakėlimo punkto kolektyvinėje sutartyje. Mes tikimės, kad koncerno biudžete atsiras daugiau pinigų atlyginimams", - kalbėjo V.Vilimienė.

Anot jos, derybos dėl atlyginimų kėlimo su "Orlen Lietuvos" administracija yra konstruktyvios. Ji pridūrė, kad paskutinį kartą iš esmės visiems darbuotojams atlyginimai buvo pakelti 2013 metais, o dabar vidutinis profesinės sąjungos narių atlyginimas prieš mokesčius siekia 1550 eurų.

"Orlen Lietuvoje" dirba apie 1359 žmonių, iš jų 47 proc. priklauso Naftininkų profesinei sąjungai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių