„Orlen“ atsikirto ministrui dėl incidento Būtingėje

  • Teksto dydis:

Po incidento su jachta reikia išvengti situacijų, kai laivai nepastebėti įplaukia į valstybės saugomą teritoriją jūroje, teigia Lenkijos kapitalo naftos koncernas „Orlen Lietuva“.

Taip jis atsakė į vidaus reikalų ministro Tomo Žilinsko pareiškimą, kad koncernui priklausantį Būtingės naftos terminalą gali tekti saugoti valstybei, jeigu „Orlen Lietuva“ po jachtos susidūrimo su tanklaiviu nepadarys išvadų dėl saugumo.

„Tinkamesnis klausimas būtų - kaip ateityje išvengti tokių situacijų, kai jachta įplaukia į draudžiamą zoną jūroje, kuri pagal įstatymus yra saugoma valstybės institucijų“, - rašoma „Orlen Lietuvos“ atstovų BNS pateiktame atsakyme.

Koncernas patvirtino, kad Būtingės terminalo apsauga pastebėjo šeštadienio naktį prie tanklaivio artėjančią jachtą.

„Orlen Lietuva“ pabrėžė, kad apsauginiai elgėsi pagal visas procedūras. Tačiau įmonė nekomentavo, kodėl jachta visgi trenkėsi į tanklaivį.

„Turėkime galvoje, jog Būtingės terminalo sauga besirūpinantys rangovai šio incidento metu elgėsi pagal procedūras. Tai jie pastebėjo jachtą, palydėjo ją iš terminalo zonos Klaipėdos uosto link ir perspėjo tarnybas apie įvykį“, - teigė bendrovė.

Šeštadienio naktį Lietuvos sieną kirtusios vokiečio jachtos nepastebėjo nei pasieniečių, nei kariuomenės radarai. Jie tai aiškino turima pasenusia stebėjimo įranga ir prastu oru. Vėliau ši jachta trenkėsi į prie terminalo buvusį tanklaivį.

Atsitrenkusi į tanklaivį jachta nuplaukė Klaipėdos link ir bandė švartuotis Klaipėdos uoste, tačiau jai nepavyko to padaryti iš pirmo karto. Šalia Klaipėdos uosto jachta buvo sustabdyta, o jos buriuotoją atlydėjus prie krantinės jam nustatytas 1,5 promilės girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaius

Vaius portretas
Ir taip dirba pakrantės apsauga ? Gėda karikiams. Dabar prasidės kaltinimai kitiems bet tik ne sau. Štai prie ko priveda melas apie mūsų kariuomenės profesiolumą.

Menkė

Menkė portretas
Reikia nepaprastų sugebėjimų, kad naktį, blogu oru, girtam, tokioje plačioje jūroje, prasibrauti nepastebėtam akylų pasieniečių pataikyti į laivą :)

opa

opa portretas
Reikejo patikrint kiek promiliu buvo NATO nariu kraujyje, jei jachtos nepastebetos i krantus mielos tevynes trankosi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių