Operatoriai galės taikyti papildomą tarptinklinio ryšio mokestį

  • Teksto dydis:

Artėjant birželio 15 dienai, kai visoje Europos Sąjungoje (ES) neliks papildomų mokesčių už mobiliojo ryšio paslaugas keliaujant užsienyje, Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) leido mobiliojo ryšio operatoriams imti papildomą mokestį, kuris kompensuos jų nuostolius.

RRT pranešė, kad trys bendrovės - „Bitė“ „Tele2“ ir „Telia“ - galės taikyti mokesčius, kurie turėtų būti kur kas mažesni nei naujos didmeninės tarptautinio tarptinklinio ryšio kainos. Be to, naujai taikomi mokesčiai turės atitikti patirtų nuostolių dydį ir jo neviršyti.

„Telia“ privačių klientų vadovas Norbertas Žiobas sakė, jog šis sprendimas leis išlaikyti mažas kainas Lietuvoje.

„Vartotojams tai reiškia, kad Lietuvoje išlaikysime vieną žemiausių ryšio kainų lygį ES, o keliaudami ES šalyse klientai išleis mažiau, nei dabar. Operatoriams šis sprendimas svarbus tuo, kad leis sumažinti nuostolius, kuriuos jie patirs dėl to, kad šiandien klientų mokamos kainos yra mažesnės nei užsienio operatorių nustatytos didmeninės kainos Lietuvos operatoriams“, - pranešime spaudai sakė N.Žiobas.

RRT direktoriaus pavaduotojas Giedrius Pūras anksčiau BNS sakė, kad Europoje nelikus papildomų mokesčių, Lietuvai ir kitoms šalims, kur yra pakankamai mažos kainos, numatyta išimtis - operatoriai gali paprašyti palikti taikyti papildomus užmokesčius, kurie būtų skirti tam, kad operatoriai išvengtų nuostolių.

Tarptinklinio ryšio mokesčių ES vartotojams neliks nuo birželio vidurio, tačiau už klientų užsienyje naudotas paslaugas turės kompensuoti patys operatoriai.

Vasario pradžioje ES institucijos nustatė kainas, kurias mobiliojo ryšio operatoriai taikys vieni kitiems, kai jų klientai naudosis kito ES ryšio operatoriaus tinklu. Sutarta, kad didmeninė kaina už minutę pokalbio negalės būti didesnė nei 3,2 cento, už SMS žinutę - 1 centas, o už 1 gigabaitą interneto duomenų - 7,7 euro. Pastaroji kaina iki 2022 metų palaipsniui turėtų sumažėti iki 2,5 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių