Nutrauktas „Rail Baltica“ projekto viešinimo konkursas

Valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ nutraukė europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ projekto viešinimo konkursą, trims jo dalyviams neatitikus kvalifikacijos reikalavimų.

Pasiūlymus pernai gruodį paskelbtam konkursui buvo pateikusios ryšių su visuomene agentūros „Fabula ir partneriai“, „Idea prima“ ir BVRG, skelbiama pirkimo ataskaitoje centriniame viešųjų pirkimų portale.

„Konkursą nutraukėme, dar net neatplėšę potencialių dalyvių pateiktų vokų su kainomis. (....) Visi dalyviai neatitiko kvalifikacijos reikalavimų, tačiau tai daugiau yra susiję su klaidomis, padarytomis pateikiant dokumentus, ir jų mes negalėjome ignoruoti“, - BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas Domas Jurevičius.

Pasak jo, nutraukiant konkursą, buvo konsultuotasi ir su Viešųjų pirkimų tarnyba.

„Jie mums vienareikšmiškai atsakė, kad negalime konkurso dalyvių traktuoti kaip atitinkančių kvalifikaciją“, - teigė D.Jurevičius.

Anot jo, „Lietuvos geležinkeliai“ ketina pakoreguoti konkurso technines sąlygas ir skelbs naują konkursą.

„Kada bus skelbiamas naujas konkursas, sunku pasakyti, nes mums reikia viduje suderinti technines sąlygas, tai yra ilga procedūra (....) Tikimės, kad nugalėtojas bus aiškus metų pabaigoje ir galėsime pasirašyti sutartį“, - tvirtino D.Jurevičius.

Jo teigimu, padėtį gelbėja tai, kad yra nutraukti ir „Rail Baltica“ statybos rangos konkursai, kurie ir turėjo būti viešinami.

„Gaunasi tokia netikėta „sėkmė“, nes mes neužgaištame ir neprarandame laiko bent jau šioje vietoje. Bet iš esmės mums būtų geriau, jei turėtume galimybę jau iš anksto pasirašyti sutartį ir laukti rangos konkursų pabaigos. Žinoma, ta „sėkmė“ yra tokia su kabutėmis, nes projektas vėluoja, bet žiūrint iš viešinimo pusės, būtų blogiau, jei prasidėjus darbams, mes dar neturėtume viešinimo paslaugų sutarties“, - BNS sakė D.Jurevičius.

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet sustabdė trijų „Rail Baltica“ ruožų statybos konkursus, jo dalyviams pasiūlius kur kas didesnes kainas nei apskaičiavo bendrovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių