Nuoma Nidoje: kaip už nakvynę sumokėti mažiau?

  • Teksto dydis:

Plieskiant karštai vasaros saulei ir vyraujant saulėtiems orams ne vienas susimąsto apie kelionę prie jūros. Ši vasara kaip niekada dėkinga pramogoms ir turiningam poilsiui. Lietuviai vasarą paprastai nelepinami saulėtu ir karštu oru. Greičiausiai ir jums teko patirti, kai ilgai ir kruopščiai planuotas poilsis prie jūros tapo nuobodžiu laiko praleidimu. Apsiniaukęs dangus ir pliaupiantis lietus gali sugadinti nuotaiką net didžiausiam optimistui. Tad kol šviečia saulė nieko nelaukę dėkite į lagaminą maudymosi kostiumėlį ir keliaukite prie jūros.

Galime pastebėti, kad nuoma Nidoje yra brangesnė nei kituose Lietuvos kurortuose. Tačiau norintiems aplankyti šį nuostabų Lietuvos perlą, turime keletą patarimų, kurie padės sutaupyti. Juk ne veltui Nida įtraukta į garsiausių 1000 vietų sąrašą, kuris tiesiog privalai aplankyti. Tad žemiau rasite tris patarimus, kurie padės jums už nuomą Nidoje sumokėti mažiau.

1. Nuoma Nidoje gali būti pigesnė jei važiuosite darbo dienomis. Turbūt jau pastebėjote, kad tiek prie jūros, tiek kitur žmonių pagausėja savaitgaliais ar šventinėmis dienomis. Kai kurie nuomotojai skuba tuo pasinaudoti ir savaitgaliais pakelia nuomos kainas.  Kaip teigia svečių namų savininkas Ričardas Petrikauskas,  jei pasitaiko „ilgieji“ savaitgaliai, kada prisideda dar viena laisva diena, nuomos kainos tiek Nidoje, tiek kitur šokteli iki rekordinių aukštumų. Paprastomis savaitės dienomis, poilsiautojų būna daug mažiau, tad ir dėl būsto kainos galėsite pasiderėti.

2. Rezervuokite nakvynės vietą iš anksto arba ieškokite paskutinės minutės pasiūlymų. Jei planuojate savo atostogas iš anksto, nepamirškite rezervuoti nakvynės vietos kuo anksčiau. Kai kurie apdairūs poilsiautojai dar ankstyvą pavasarį ieško pigesnių nuomos Nidoje kainų. Tačiau, jei šį sezoną jau pavėlavote, galite pasinaudoti paskutinės minutės pasiūlymais. Prieš pat kelionę galite rasti neišnuomotų būstų, kuriems taikomos ženklios nuolaidos. Tokios akcijos dažnai vyksta viešbučiuose ar svečių namuose.

3. Rinkitės nakvynės vietą atokiau nuo centro arba toliau nuo jūros. Kaip žinoma, kuo būstas ar viešbutis arčiau jūros, tuo nakvynės kaina būna didesnė. Jei norite išsinuomoti, ten kur atsidarius langą girdėti jūros ošimas,  už tai teks pakloti ženklią sumą. Nidoje būsto nuomos kainos gerokai didesnės prie Kuršių marių ir arčiau centro. Tad pasidomėkite apgyvendinimo įstaigomis, esančiomis toliau nuo miesto centro.Taip galėsite sutaupyti ženklią sumą pinigų, kurią galėsite skirti pramogoms. Iki jūros galėsite nusigauti dviračiais ar mašina.

Tikimės, kad šie patarimai bus naudingi ir jais pasinaudosite. Kad poilsis Nidoje būtų sklandus svarbiausia pasiimti gerą nuotaiką, o visa kita kaip nors. Tad linkime karštos saulės ir  gaivinančios jūros.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių