Nuo šiol Klaipėdą aptarnaus vienas atliekų vežėjas

  • Teksto dydis:

Nuo sausio 1 dienos už buitinių atliekų išvežimą atsakingi nebe keli, o vienas vežėjas – konkursą laimėjusi bendrovė „Ecoservice Klaipėda“. Pokyčius nauji klientai turėjo pastebėti jau nuo metų pradžios – atliekos visame uostamiestyje surenkamos ir išvežamos pačiais moderniausiais automobiliais, kurie nekelia triukšmo. Iki šiol bendrovė „Ecoservice Klaipėda“ savo paslaugas teikė maždaug 70 proc. Klaipėdos gyventojų.

„Ecoservice Klaipėda“ automobilių parką sudaro dvi Euro V ir penkios Euro VI standartus atitinkančios šiukšliavežės.

„Neseniai atnaujinome pagrindines savo darbo priemones. Labiausiai džiugina, kad naujos šiukšliavežės yra draugiškos aplinkai. Jų varikliai pritaikyti griežtiems Euro VI aplinkosaugos standartams, todėl į aplinką išskiria minimalų kiekį anglies dioksido, be to sukelia daug mažiau triukšmo. Tai reiškia, kad gyventojams gerėja teikiamų paslaugų kokybė“, – sako „Ecoservice Klaipėda“ vadovas Laimonas Žemaitis. 

Skatina rūšiuoti

Atliekų vežimo grafikus gyventojai visuomet gali rasti įmonės tinklalapyje www.ecoservice.lt bei „Ecoservice“ programėlėje, kurią nemokamai galima atsisiųsti iš „Google Play“ arba „App Store“. Ši mobili programėlė pravers tiek rūšiuojantiems buityje susidarančias atliekas, tiek tiems, kuriems reikia paskatinimo tai pradėti daryti. Čia taip pat galima rasti visas naujienas bei patogiai užsisakyti „Ecoservice“ teikiamas paslaugas.

„Mobilioji programėlė suteikia galimybę telefone visada turėti rūšiavimo žemėlapį, kuriame pažymėti antrinių atliekų rūšiavimui pritaikyti konteineriai. Taip pat čia rasite visus atsakymus, kokias atliekas galima mesti į konteinerius ir kokių negalima. Tarp gyventojų skaldo daug su rūšiavimu susijusių mitų,  tad naudodamiesi programėle rasite atsakymus į visus klausimus“, – teigia L. Žemaitis.

Vyksta konteinerių ženklinimas

Gyventojams primenama, kad visoje Klaipėdoje tęsiamas mišrių komunalinių atliekų konteinerių ženklinimas. Konteineriai ir jų ženklinimas yra būtina dvinarės rinkliavos dalis.

Individualių namų gyventojų prašoma pasirūpinti, kad konteineriai būtų prieinami „Ecoservice Klaipėda“ darbuotojams. Konteinerius suženklinimui reikia išstumti už teritorijos vartų atliekų išvežimo dieną, nepaisant to, ar konteineris yra pilnas, ar tuščias. Konteinerį būtina palikti visai dienai. Jei iki vakaro darbuotojai nespės suženklinti jūsų konteinerio, prašome jį vėl visai dienai išstumti kito atliekų vežimo metu.

Naujų klientų dėmesiui

Individualių namų gyventojų atliekos išvežamos pirmoje dienos pusėje. Gyventojų prašoma konteinerius su atliekomis išstumti atliekų išvežimo dieną nuo 7 ryto arba iš vakaro.

„Mums pradėjus savo paslaugas teikti visoje Klaipėdoje, susidūrėme su atvejais, kai vairuotojai išveždavo ne visų individualių namų gyventojų atliekas. Taip nutikti galėjo dėl kelių priežasčių – arba apie konteinerį nėra pranešta Klaipėdos atliekų tvarkymo centrui, arba gyventojai konteinerius palieka neįprastose vietose – pavyzdžiui, už kampo, kuris nėra matomas nuo pagrindinės gatvės. Tokiais atvejais gyventojai turėtų su mumis susisiekti ir informuoti apie neišvežtas atliekas“, – į naujus klientus kreipiasi „Ecoservice Klaipėda“ vadovas.

Dėl neišvežtų atliekų gyventojai gali kreiptis šiais telefonais – skambinant bendruoju skambučių numeriu 8-46-383473 arba kreipiantis į Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrą telefonu 8-46-390781.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neburbuliuokit zirzekliai

Neburbuliuokit zirzekliai portretas
kol nepabandėm.Patys rašot kad blogai vežama.Tai dabar jei blogai veš bus galima šita Eka paimt už uodegos ir paklaust,,o kaip čia taip atlieki savo paslaugą?".Vienas bus atsakingas reiškia vienas ir gaus i sprandą.Jeigu ką.

nupušo

nupušo portretas
net programėle sukūrė lyg ji turi kažkokios reikšmės!Ir koki debilai ją siūsis ir kam?Nebent psichai

Blinda

Blinda portretas
Lietuvoje viskas "imama" i vienas rankas, negi neaisku? Na nieko, paskui bus lengviau nacionalizuoti. :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių