Nukritusios naftos kainos atsiliepė „Vakarų konstrukcijų“ pajamoms

  • Teksto dydis:

Specializuotus gaminius naftos ir dujų gavybos sektoriui gaminanti Vakarų laivų gamyklos grupės antrinė įmonė "Vakarų konstrukcijos" pernai pasiekė keliais milijonais eurų mažesnę apyvartą. To priežastis - sunkius laikus dėl nukritusios naftos kainos išgyvenanti naftos ir dujų gavybos pramonė, kuri yra strateginė bendrovės rinka, rašo "Verslo žinios".

"Rinkai augant, sparčiai šuoliavome ir mes, nes jai skirtų produktų paklausa buvo didžiulė. Šiuo metu dėl smarkiai kritusios naftos kainos ofšorinės kompanijos stabdo plėtrą ir investicijas, tai tiesiogiai liečia ir mus, nes turime mažiau užsakymų, be to, apie 10-15 proc. smuko produkcijos kaina", - sunkesnius metus lėmusias priežastis vardija "Vakarų konstrukcijų" direktorius Vygantas Bružas.

Didžiausią įmonės produkcijos dalį sudaro stambiagabaritės kabelio ritės, naudojamos naftos platformose lankstiems vamzdžiams arba komunikacijoms tiesti. Be ričių, įmonės gamina ir specialios paskirties metalo konstrukcijas, kurios išgaunant naftą, dujas montuojamos jūros dugne, naftos pakrovimo sistemas, kabelių transportavimo įrenginius, vadinamąsias karuseles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ergo

Ergo portretas
gamina labai elementarius produktus - daug metalo ir rankų darbo, tad gali persiorientuoti į kitų metalo konstrukcijų gamybą. Visuomet kam nors reikia papigiai gaminamų elementarių produktų, tik reikia gero marketingo

dziugu

dziugu portretas
O mane visada pradziugina varle.lt kainos. Tiek mes, tiek tevai ten esame nemazai ka isigyje, pigiau nei kitose parduotuvese. Be to, lizingas nieko nekainuoja, pirkinius galima atsiimti ir patiems be papildomo mokescio uz pristatyma. Aprarnavimas ne atmestinis, o profesionalus, malonus.

opa

opa portretas
cia ne naftos kainos,cia musu sankcijos!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių