„Novaturas“ nutraukė pardavimo sutartį su lenkais

„Polish Enterprise Fund VI“ (PEF VI), privataus kapitalo fondas, kurį valdo „Enterprise Investors“, paskelbė, kad tebevykstant pranešimo apie koncentraciją nagrinėjimui, priėmė sprendimą nutraukti prieš 4 mėnesius pasirašytą sutartį su „Itaka Holdings“ dėl „Novaturo“ pardavimo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

PEF VI įsigijo 71 proc. „Novaturo“ akcijų paketą 2007 metais ir investavo į tolesnę įmonės plėtrą.

„Atsižvelgdami į dinamišką „Novaturo“ augimą ir puikius finansinius rezultatus, bei negalėdami nuspėti reguliacinių procesų trukmės, priėmėme sprendimą nutraukti sutartį su „Itaka“ ir įvertinti kitas strategines alternatyvas „Novaturo“ atžvilgiu. Konkrečiai, šiuo metu svarstome galimybę įgyvendinti viešą akcijų siūlymą ir išplatinti akcijas Varšuvos ir Vilniaus vertybinių popierių biržose“, – sakė „Enterprise Investors“ partneris Sebastianas Królas.

Komentuodamas „Enterprise Investors“ sprendimą, „Novaturo“ grupės generalinis direktorius Linas Aldonis sakė: „Įmonė turi tvirtą finansinį pagrindą ir puikias veiklos perspektyvas ne vieneriems metams į priekį. Aš tvirtai tikiu, kad egzistuoja visos sąlygos tam, kad „Novaturas“ galėtų sudominti finansinius investuotojus ir sėkmingai žengti į akcijų biržą.“


Šiame straipsnyje: Novaturas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių