Norvegų „Skeidar Living Group“ į Lietuvą planuoja perkelti dalį gamybos

  • Teksto dydis:

Skandinavų prekybos tinklai, ne vienus metus baldus ir jų dalis užsakę Kinijoje, gręžiasi į Rytų ir Vidurio Europą: vienas naujų pavyzdžių - SBA koncerno valdoma bendrovės "Kauno baldų" ir dar kelių Lietuvos minkštųjų baldų gamintojų ilgalaikiai susitarimai su vienu didžiausių Norvegijos baldų prekybos tinklų "Skeidar Living Group", o gobelenus šiems baldams gamins Vilniaus įmonė "Audėjas", penktadienį rašo "Verslo žinios".

Sutartis dėl gamybos su "Skeidar Living Group" turi arba derina dar keli Lietuvos minkštųjų baldų gamintojai - "Baltic Sofa", "Trivilita", "Hjellegjerde", "Lyra Group".

Anot "Kauno baldų" direktoriaus Tomo Mikelionio, "Skeidar Living Group" į Lietuvą iš Kinijos šiemet planuoja perkelti apie 70 proc. gamybos. Jo teigimu, įmonės tikslas - tapti strateginiu "Skeidar Living Group" partneriu ir tai turėtų užtikrinti stabilią įmonės plėtrą ateityje. Šiemet pajamos iš "Skeidar Living Group"užsakymų sudarys apie pusę iš planuojamų daugiau nei 11 mln. eurų "Kauno baldų" pardavimo pajamų. Kitąmet dėl norvegų užsakymų apyvarta turėtų augti 30-40 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių