Naftos ir dujų pramonės vamzdynų tiekėjai Klaipėdos LEZ investuoja 4 mln. eurų

  • Teksto dydis:

„Focus Fabrication Group” pasirašė sutartį dėl 4 mln. eurų vertės investicinio projekto Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Kompanija 1.18 ha sklype iki 2019-ųjų vidurio planuoja pastatyti vamzdynų surinkimo ir suvirinimo cechą, įdarbinti apie 40 specialistų ir produkciją eksportuoti Vakarų Europos naftos ir dujų pramonės kompanijoms.

„Focus Fabrication Group” (FFG) iki šių metų vidurio planuoja suprojektuoti 3.700 kv. m vamzdynų surinkimo ir suvirinimo cechą su gamybos, sandėliavimo ir administracinėmis patalpomis. Bendrovė planuoja įdarbinti daugiau kaip 30 aukštos kvalifikacijos vamzdynų surinkėjų bei suvirintojų ir dar maždaug dešimtį darbuotojų administracijoje bei sandėlyje. Pastato statybas planuojama pradėti šią vasarą, o jas užbaigti ir imtis gamybos – vėliausiai antrą 2019-ųjų metų ketvirtį.

Arvydas Galminas, FFG projekto vadovas, komentuoja, kad Klaipėda pasiūlė puikią infrastruktūrą, greitą prieigą jūra iki galutinių klientų Beneliukso šalyse, stiprias ir kvalifikuotas paslaugas investuotojams bei kvalifikuotą darbo jėgą.

„Taip pat vertiname itin profesionalią ir aktyvią Klaipėdos LEZ komandos pagalbą gaunant statybos ir kitus su statyba susijusius leidimus, projektuojant pastatą ir kitose srityse“, - tvirtino A. Galminas.

Klaipėdoje yra didelė ir aktyvi suvirinimo profesionalų darbo rinka, tačiau FFG savo gamykloje planuoja įrengti ir mokymo centrą esamiems ir potencialiems darbuotojams.

Bendrovė į Klaipėda žengia bendradarbiaudama su artima partnere – „Trust Project Services“ – uostamiestyje jau skaičiuojančia trečius veiklos metus ir plėtojančia rangos projektus Vakarų Europos naftos, dujų ir energetikos kompanijoms. Šios bendrovės sėkminga patirtis samdant Klaipėdos ir aplinkinių miestų kvalifikuotus surinkėjus, suvirintojus ir elektrikus taip pat buvo viena priežasčių FFG uostamiestyje imtis gamybos verslo. Visą produkciją FFG ketina eksportuoti, daugiausia Nyderlandų ir Belgijos klientams, vykdantiems veiklą naftos ir dujų, taip pat farmacijos ir maisto pramonėse.

Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ generalinis direktorius, tvirtino, kad FFG investicijos toliau stiprins uostamiesčio naftos ir dujų pramonės ekosistemą.

„Pastarojoje sėkmingai dirba tokie žaidėjai kaip „Klaipėdos naftos“ SGD terminalas, SGD klasteris ar jau trečius metus Klaipėdos LEZ sėkmingai gamybą plėtojanti „General Electric“ grupei priklausanti „Advantec“, čia ne tik suvirinanti ir dažanti naftos žvalgyboje naudojamas rites, tačiau turinti ir itin aukštos kvalifikacijos projektuotojų komandą, - sakė E. Kiudulas.

„Advantec“ gamykloje Klaipėdos LEZ dirba daugiau kaip 60 žmonių, bendrovė laisvojoje zonoje yra investavusi per 7,5 mln. eurų. Visoje Klaipėdos LEZ dirba daugiau kaip 4300 darbuotojų arba kas 20-as darbingo amžiaus klaipėdietis. Su beveik 900 mln. eurų siekiančia investuotojų apyvarta ir 700 mln. eurų eksportu, Klaipėdos LEZ generuoja apie 3 proc. visos Lietuvos eksporto ir bendrojo vidaus produkto.

Mantas Katinas, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius, patvirtino, kad FFG investicija yra dar vienas žingsnis stiprinant Klaipėdą kaip Baltijos regiono naftos ir dujų pramonės lyderį. „FFG nuosavas mokymų centras bus stiprus postūmis pajūrio krašto naftos ir dujų klasterio vystymuisi, o taip pat pasitikėjimo mūsų verslo aplinka ženklas“, - teigė M. Katinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To tiesa

To tiesa portretas
O tu budama imone uzsienietisko kapitalo investuotum Lietuvoij del gero klimato ? Jei uzsienieciai renkasi investuoti Lt aisku kad yra kazkokie isskaiciavimai ir vyriausybe turi suteikti jiems kazka kad pritraukti investicijas. Jie sukurs darbo vietas aukstos klases specialistams kurie igave patirti gales judeti toliau. Lietuviai neismoke dirbti nori iskart uzdirbti kaip vokieciai. Reikia tapti specialistu savo srities o paskui dairytis kas tau mokes tinkama alga. O ne ziureti kur gera alga net nezinodamas kaip reikia dirbti. Pvz musu statybininkai lupa pinigus uz remonta tiek kad net profesoriai neuzdirba o darbu kokybe tai patylesiu.....

Asd

Asd portretas
Puiku

tiesa

tiesa portretas
Labiau tikėtina investavo todėl, kad nereiks 10 metų mokėti žemės ir pelno mokesčio.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių