N. Numavičiaus turtas lieka areštuotas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas priėmė galutinę ir neskundžiamą nutartį, kuria paliko galioti visus Nerijaus Numavičiaus turtui, kurio vertė daugiau nei 330 mln. eurų, taikomus areštus, tačiau pakeitė laikinąsias apsaugos priemones, kurios buvo pritaikytos „Akso“, UAB akcijoms. Nuo šiol N. Numavičiui priklausančiai „Setis Capital Ou“ be teismo leidimo draudžiama balsuoti akcininkų susirinkimuose. Mindaugas Marcinkevičius, kurio prašymu ir buvo pritaikytas šis areštas, džiaugiasi, kad teismas panaikino bet kokias galimybes paslėpti ginčijamą N. Numavičiaus turtą.

„Šioje konkrečioje įmonėje atsakovo prašymu laikinosios apsaugos priemonės pakeistos į areštą bei draudimą be teismo leidimo balsuoti akcininkų susirinkimuose pagrindiniais įmonės gyvenimo klausimais, tokiais kaip dividendų išmokėjimas, kapitalo mažinimas ar reorganizavimas. Tokios laikinosios apsaugos priemonės, kurių nuo pat pradžių ir prašėme, užtikrina, kad iki teisminio proceso pabaigos šis ginčijamas ir galimai nelegaliai įgytas turtas, kaip ir kita N. Numavičiaus nuosavybė, neiškeliaus į mūsų teisėsaugai sunkiai pasiekiamas Bermudų ar Kiurasao salas“,– teigė M. Marcinkevičius

Apeliacinės instancijos teismas patvirtino, jog jei N. Numavičius ir jo interesus atstovaujančios įmonės perleistų savo akcijas, tai akivaizdžiai apsunkintų M. Marcinkevičiui palankaus teismo sprendimo vykdymą. Taip pat pripažintina, jog nepritaikius disponavimo ginčo akcijomis apribojimų, egzistuotų šių akcijų įkeitimo ar kitokio teismo sprendimo įvykdymo apsunkinimo tikimybė.

„Iš N. Numavičiaus vis dar neišgirdome kaip jis įgijo VP grupės kontrolę apie tai neinformavęs kitų akcininkų, tačiau būtent po to grupėje keitėsi valdymas, atsirado dešimtys tarpinių holdingų, o informacija apie grupės veiklą akcininkams tapo nebepasiekiama. Viliuosi, kad pradėtas teisėsaugos tyrimas ilgainiui atskleis, kodėl visgi buvo slepiama, kas vyko grupės viduje“,– svarstė M. Marcinkevičius

Primename, kad 2015 m. rugpjūčio mėnesį Mindaugas Marcinkevičius kreipėsi į teismą prašydamas panaikinti sandorius, kuriais, prisidengdamas apsimestiniais dovanojimo ir akcijų apsikeitimo sandoriais, N. Numavičius perėmė savo brolių Juliaus ir Vlado valdomas VP grupės akcijas. M. Marcinkevičiaus prašymu, teismas areštavo dalį N. Numavičiaus valdomų UAB „Akso“, UAB „M.M.M. Projektai“, UAB „Eva Grupė“, UAB „Leksita“, UAB „Veldė“, UAB „NDX energija“ akcijų, kurių vertė siekia daugiau nei 330 mln. eurų.

VMI tęsia tyrimą

Pasak inspekcijos atstovo Dariaus Butos, dėl papildomos informacijos kreiptasi ir į užsienio šalies mokesčių administratorius.

Tyrimą dėl VP grupės įmonių ir jos akcininkų galbūt neteisėtos veiklos atlieka ir Generalinė prokuratūra bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Tyrimas pradėtas dėl galimo sukčiavimo stambiu mastu ir nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo.

Pernai vasarą vienas VP grupės įmonių akcininkų Mindaugas Marcinkevičius pareiškė, kad jam pasitraukus iš vienos įmonės vadovo pareigų, prasidėjo neigiami pokyčiai grupėje. VP grupės atstovai kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M. Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mrs flora

mrs flora portretas
paskolos! paskola !! paskola !!! Ieškote patikimo ir akredituotos privačios paskolos įmonė, kuri suteikia paskolas gyvenimo laiko galimybę. Mes teikiame visas paskolų rūšių yra labai greitas ir paprastas būdas, asmeninės paskolos, automobilių paskolos, būsto paskolos, studentų paskolų, verslo paskolos, investicinės paskolos, skolos konsolidavimas, ir dar daugiau. Ar jums buvo atmestas bankų ir kitų finansų įstaigų? Ar jums reikia konsolidavimo paskolą ar paskolą? Paieška ne daugiau, nes mes esame čia, kad visus savo finansinius rūpesčius praeities dalykas. Mes paskolų fondus dėmesį į privatiems asmenims ir įmonėms, kuriems reikia finansinės paramos, ne 2% norma. Taigi rašykite mums šiandien: (euchariadanielloanfirm@gmail.com) taikyti dabar paskola.

tomas

tomas portretas
Super sukčius ir machinatorius tas Numavičius. Ostapui Benderiui oi, kaip toli iki jo. Jo siela, jei tokią turi, degs per amžius pragare.

pensininke

pensininke portretas
Jei tokie pinigai pas zmogu,atleiskite.Is kur jus norite , kad Lietuvele klestetu.O, permainas pradeda nuo ,,paprasciausiu,, sutverimu.Keista,ir labai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių