„Modus energy“ investuos 45 mln. eurų į saulės energetiką Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Atsinaujinančių išteklių energetikos įmonė „Modus energy“ žengia į Lenkijos rinką. Bendrovė į saulės energetikos projektus kaimyninėje valstybėje investuoja 45 mln. eurų. Per šiuos metus Lietuvos įmonė Lenkijoje įsigis saulės energijos jėgainių projektų, kurių bendra galia sieks apie 50 MW. Jėgainių pagamintą elektros energiją pirks Lenkijos elektros tinklų valdytojai.

„Žingsnis į Lenkijos rinką, tai nuosekli įmonės strategija stiprinti savo pozicijas saulės energetikos srityje. Šioje šalyje statysime ir valdysime vadinamąsias saulės jėgainių plantacijas – dideliame plote įrengiamus saulės jėgainių modulius, kurių sugeneruota elektros energija bus tiekiama Lenkijos elektros tinklams“, – sako Ruslanas Sklepovičius, „Modus energy“ valdybos pirmininkas.

Anot R. Sklepovičiaus, investicijoms Lenkija pasirinkta, todėl, kad tai yra didelė – maždaug 13 kartų didesnė nei Lietuvos – rinka, o saulės energijos srityje yra daug neišnaudoto potencialo. Be to, „Modus energy“ valdybos pirmininko teigimu, kaimyninėje valstybėje yra palanki teisinė bazė ir gera investicinė aplinka atsinaujinančių išteklių energetikos plėtojimui.

Lenkijoje jau yra įvykę aukcionai beveik 400 MW galingumo saulės energetikos projektams. „Modus energy“ jėgainėms tokiu atveju tektų maždaug dešimtadalis visų kaimyninės šalies saulės energijos sektoriaus pajėgumų.

Ekspertai prognozuoja, kad iki 2019 metų vidurio bendra visų Lenkijoje įrengtų saulės jėgainių galia sieks maždaug 700 MW. Lenkijoje už saulės energetikos plėtrą atsakingos institucijos planuoja, kad iki 2020 metų šalyje veiks 1 GW galingumo naujų saulės elektrinių.

„Modus energy“ taip pat įgyvendina saulės energetikos projektus Lietuvoje, Latvijoje, Baltarusijoje ir Ispanijoje. Šiose šalyse bendrovė „Modus energy“ yra įsteigusi savo įmones ir iš viso yra įrengusi keliolika saulės energijos elektrinių, kurių bendra galia siekia virš 20 MW. Šiuo metu saulės energijos sprendimus bendrovė siūlo verslo įmonėms bei vysto saulės elektrinių parkus. Atsinaujinančių išteklių energijai tampant vis paklausesnei „Modus energy“ planuoja tolimesnę plėtrą visoje Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei be valstybės garantijų - tebūnie.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių