Mobiliojo interneto sparta lenkia telefonų galimybes

  • Teksto dydis:

„Telia Lietuva“ penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose įrengė bandomąsias naujos mobiliojo ryšio technologijos „4.5G/LTE Advanced Pro“ bazines stotis, kurios vartotojams leis naudotis iki 500 megabaitų per sekundę siekiančia duomenų atsisiuntimo sparta - tiesa, ne iš karto, nes rinkoje iš esmės nėra tokį ryšį priimti gebančių telefonų, informuoja „Verslo žinios“.

Dienraščiui patikrinus telefonų gamintojų teikiamą informaciją apie įrenginius, pavyko atrasti du modelius, kurie parduodami Lietuvos rinkoje ir palaiko vadinamąją 4CA ryšio funkciją (gali priimti duomenis iš 4 juostų vienu metu). Tai „Sony Xperia XZ Premium“ ir „Samsung Galaxy S8+“.    

„Telia Lietuvos“ atstovas Audrius Stasiulaitis sako, kad nors minimuose telefonuose tokia techninė galimybė yra, minima 4CA ryšio funkcija nėra aktyvuota - kad funkcija būtų aktyvuota, reikalingas operatoriaus ir gamintojo sutarimas, pakeitimai tinkle (jie jau atlikti) ir gamintojo siunčiamas integruotos programinės įrangos atnaujinimas. Ateityje jie pasieks Lietuvos vartotojus. Bet dar neaišku, kada. 

„Bitė Lietuva“ taip pat eksperimentuoja šioje srityje. „Tele2“ laukia ir sako nenorinti investuoti be reikalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir visa tai skirta nuolatiniam mūsų (ir mūsų aplinkos) sekimui?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių