Menksta Lietuvos medinių namų gamintojų eksportas į Skandinaviją

  • Teksto dydis:

Liūto dalį produkcijos į Skandinavijos šalis eksportuojantys Lietuvos medinių namų gamintojai šį rudenį nejaučia tokio užsakymų piko, koks būdavo įprastas pastaruosius penkerius metus –  vieni tai sieja su įspėjimais apie kaistančią Skandinavijos nekilnojamojo turto rinką, kiti nerimo ženklų neįžvelgia ir svarsto, kad didelę dalį rezultatų lemia pačių bendrovių priimti sprendimai, rašo „Verslo žinios“.

Visą savo produkciją eksportuojančios į Norvegiją, kur daugiausia dirba su stambiais statybų rangovais, nekilnojamojo turto projektų plėtotojais, vienintelės Lietuvoje užsiimančios daugiaaukščių modulinių namų gamyba įmonės „Kegesa“ generalinis direktorius Petras Riminius sako, kad šie metai bendrovei bus prastesni – skaičiuojama, kad šiemet bendrovė pagamins ir parduos apie 20 proc. mažiau produkcijos nei pernai.

Skydinių medinių namų gamintojo „Liskandas“ direktorius Antanas Norvaišas pastebi, kad pastaruosius penkerius metus rugsėjis, spalis ir lapkritis užsakymų požiūriu būdavo patys intensyviausi mėnesiai, kai įmonė dirdavo 120 proc. pajėgumu: „Šiemet to piko nejaučiame, dirbame įprastu tempu. Bet kol kas aš to tikrai nesiečiau su krize. Šiemet keletą užsakymų įgyvendinome Didžiojoje Britanijoje, tačiau negalime sakyti, kad čia jau pasiekėme proveržį“.


Šiame straipsnyje: mediniai namaiverslaseksportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių