Mažas kainas „Maxima“ nuo šiol tikrins ir Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Nuo šiol mažas kainas prekybos tinklas „Maxima“ medžios ir Lenkijoje. Šią savaitę „Maximos“ pasitelkti nepriklausomi kainų rinkėjai pradėjo tikrinti kainas ir didžiuosiuose Lenkijos prekybos tinkluose „Biedronka“, „Tesco“, „Lidl“ ir „Kaufland“, rašoma įmonės išplatintame pranešime.

Pirmosios prekės ypač mažomis kainomis „Maximos“ lentynose pasirodė jau šiandien, dar daugiau prekių pirkėjai galės rasti po Velykų. Kasdienių prekių sąrašą už lenkiškai mažas kainas „Maxima“ papildys naujomis kiekvieną savaitę.

„Prieš šventes lietuvių laukia didysis apsipirkimas, todėl norėjome pirmąsias prekes ypač mažomis kainomis suspėti savo pirkėjams pasiūlyti dar prieš Velykas. Dabar Lenkijoje ypač pigiai kainuojančios kasdienės prekės „Maximose“ kainuoja tiek pat, kiek ir kaimyninėje šalyje. Patikrinome ir sumažinome populiarių prekių kainas, nepaisant to, jog Lenkijoje taikomas pridėtinės vertės mokestis (PVM) yra net iki 16 proc. mažesnis, be to apsipirkimui kaimyninėje šalyje šiuo metu palankesnis ir valiutos – zloto – kursas“, – sako Kristina Meidė, „Maxima LT“ generalinė direktorė.

„Prieš pradėdami naują kampanijos „Mažos kainos garantija“ etapą, „Maximos“ pasitelkti specialistai Lenkijoje vykdė rinkos tyrimus bei analizavo, kokių kategorijų prekes Lietuvos pirkėjai perka didžiuosiuose kaimyninės šalies prekybos tinkluose. Minėti specialistai patikrino iš perkamų kategorijų parinktų produktų kainas didžiuosiuose Lenkijos prekybos tinkluose ir palygino jas su identiškų ar analogiškų prekių kainomis „Maximoje“. Kadangi Lietuvoje ir Lenkijoje parduodamų produktų prekiniai ženklai ir gamintojai dažnai skiriasi, todėl atrenkant produktus stengtasi surasti panašius ir lietuviams pažįstamus gaminius, prekinius ženklus bei jų pakuotes“, – pasakoja K. Meidė.

Į pirmąjį prekių lenkiškomis kainomis sąrašą pateko malta kava „Jacobs Kronung“, kečupas „Heinz“, gazuotas bei negazuotas stalo vanduo „Norvil“, šokolado skonio kremas „Mio Delizzi“, gazuotas gėrimas „Pepsi“, dviejų rūšių makaronai „Mega di cato“, marinuoti agurkai „Extra Line“, saulėgrąžų aliejus „Optima linija“, konservuoti kukurūzai „Extra Line“.

„Tęsiame metų pradžioje duotą pažadą, jog pirkėjams nebereikės medžioti nuolaidų ar mažų kainų skirtingose parduotuvėse. Dabar kainas mažiname, jas lygindami ne tik su Lietuvoje veikiančiais, bet ir didžiaisiais Lenkijos prekybos tinklais. Norime, kad mūsų pirkėjai galėtų apsipirkti „Maximos“ parduotuvėse, žinodami, kad mažesnės atrinktų populiarių prekių kainos neras net Lenkijos prekybos tinkluose. Norime padėti savo pirkėjams ne tik sutaupyti pinigų, bet ir laiko, kurį galės skirti šeimai, draugams ar savo pomėgiams“, – teigia „Maxima LT“ vadovė.

Prekės, kurių kainos lyginamos Lenkijos prekybos tinkluose, „Maximos“ parduotuvėse bus žymimos specialia reklamine medžiaga „Patikrina Lenkijoje. Mažos kainos garantija“.

Vasarį pradėta rinkodaros kampanija „Mažos kainos garantija“ yra peržiūrimos „Maxima LT“ strategijos dalis.

Kampanijos „Mažos kainos garantija. Patikrinta Lenkijoje“ taisyklės:

* „Mažos kainos garantija. Patikrinta Lenkijoje“ lygina „Maximoje“ ir didžiuosiuose Lenkijos prekybos tinkluose – „Biedronka“, „Tesco“, „Lidl“ ir „Kaufland“ – Lietuvos pirkėjų perkamų prekių kainas.

* Prekes kainų palyginimui parenkame atsižvelgdami į nepriklausomos bendrovės Lenkijoje atlikto rinkos tyrimo rezultatus, kokių kategorijų prekes Lietuvos pirkėjai perka didžiuosiuose kaimyninės šalies prekybos tinkluose. Lyginamos prekės mūsų parduotuvėse žymimos „Mažos kainos garantija. Patikrinta Lenkijoje“ ženklu.

* Lyginame identiškų prekių, pvz., 1 l gėrimo „Pepsi“ pakuotės, arba analogiškų prekių, pvz., vienodo dydžio tos pačios kokybės kategorijos makaronų pakuotės, įprastas kainas be akcijų ir nuolaidų.

* Kainas minėtuose Lenkijos prekybos tinkluose tikriname kartą per savaitę ir jei randame kur nors pigiau – iš karto sumažiname lyginamos prekės kainą „Maximos“ parduotuvėse.

* Informaciją apie kainas „Maximoje“ ir Lenkijos prekybos tinkluose surenka nepriklausoma ekspertų komanda. Tai užtikrina skaidrumą ir savikontrolę.

* Lenkijos prekybos tinkluose Lenkijos valiuta – zlotais surinktos kainos konvertuojamos į eurus, taikant kainų surinkimo dieną Lietuvos banko skelbiamą zloto ir euro valiutos keitimo kursą.

* Pirmąkart Lenkijos prekybos tinklų „Biedronka“, „Tesco“, „Lidl“ ir „Kaufland“ kainos patikrintos Suvalkuose, Lenkijoje 2017 m. balandžio 12 d.


Šiame straipsnyje: Maximaprekių kainosLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių