„Maxima“ į euro saugą papildomai planuoja investuoti 400 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Ruošdamasi artėjančiam euro įvedimui, didžiausią prekybos tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Maxima LT“ investuos ir į naujos valiutos – euro saugos užtikrinimą.

Pirminiais skaičiavimais, bendrovės planuojamos investicijos sieks mažiausiai 400 tūkst. litų. Didžioji dalis šių lėšų bus skirta euro klastotes atpažįstantiems aparatams įsigyti, taip pat supažindinti ir parengti darbuotojus darbui su naująja valiuta, fizinei apsaugai parduotuvėse bei papildomoms pinigų inkasavimo paslaugoms.

„Darbas su naująja valiuta, o ypač darbas su dviem valiutomis pirmosiomis ateinančių metų sausio savaitėmis, mūsų darbuotojams taps išties nelengvu iššūkiu. Rengdamiesi tam, nusprendėme papildomai investuoti į naujos valiutos saugą, užtikrinant, kad euro banknotų klastotes mūsų darbuotojams būtų paprasta atpažinti, visos kasdienės finansinės operacijos parduotuvėse vyktų sklandžiai ir saugiai, tad tiek mūsų darbuotojai, tiek ir mūsų klientai nepatirtų papildomų nepatogumų, streso ar rūpesčių“, – sako „Maxima LT“, UAB Generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

„Maxima LT“ parengė specialią mokymų programą, kuria vadovaujantis tinklo darbuotojai supažindinami  su euru, jo skiriamaisiais ir saugos požymiais, taip pat su kasdienėmis konkrečiomis darbo su kasos aparatais, kasdienių finansinių operacijų atlikimo instrukcijomis. Siekiant darbuotojams suteikti ne tik teorinių, bet ir praktinių įgūdžių, dalyje parduotuvių bus įrengtos mokomosios kasos, taip užtikrinant kad darbuotojai turėtų galimybę pabandyti ir išmokti kasdienes finansines operacijas atlikti jau naująja valiuta.

Siekiant palengvinti tinklo kasininkų-pardavėjų darbą bei atsakomybę, atpažįstant euro banknotų klastotes, „Maxima LT“ investuos ir į modernius euro klastotes atpažįstančius aparatus. Renkantis šių aparatų modelį, vienas iš svarbiausių kriterijų buvo aparato paprastumas ir patogumas naudoti darbuotojams. Viso prekybos tinklas ketina įsigyti per 2 tūkst. tokių aparatų, jie bendrovei papildomai atsieis apie 360 tūkst. litų.

Papildomus techninius, fizinius ir finansinius resursus „Maxima LT“ planuoja ir pirmosiomis sausio savaitėmis, kai pirkėjai galės atsiskaitinėti abiem valiutomis, tačiau grąžą prekybininkai privalės išduoti tik eurais.

„Tuomet parduotuvės turės atlikti ir pinigų keitimo funkciją, tad, siekdami užtikrinti sklandų prekybos procesą, jau dabar rūpinamės ir planuojame grynųjų pinigų srautus, siekiant maksimalaus saugumo, galvojame ir apie papildomą fizinę apsaugą“, – sako A. Zimnickas.

Bendrovė planuoja papildomas investicijas ir į monetų ir banknotų skaičiavimo aparatus parduotuvėse, taip pat grynųjų pinigų pristatymo ir inkasavimo paslaugas.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 230 „Maxima“ parduotuvių. Kasdien jose apsilanko apie 550 tūkstančių klientų. Visose „Maxima“ parduotuvėse Lietuvoje ir įmonės administracijoje dirba daugiau kaip 16 tūkst. darbuotojų. Preliminariais skaičiavimais „Maxima LT“ investicijos pereinant prie naujos valiutos šalyje sieks 1 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Tikėkim šviesiu rytojo, Butkevičius žadėjo jog kainos nekis :)

spekit

spekit portretas
is kieno kisenes bus tie 400000...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių