M. Vainiutė: Registrų centro vadovas pasitraukė dėl neigiamos audito ataskaitos

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė teigia, kad pastaruoju metu kritika dėl ministerijai pavaldaus Registrų centro veiklos buvo girdima nuolat, o beveik 20 metų įstaigai vadovavusį Kęstutį Sabaliauską iš pareigų pasitraukti privertė neigiama įmonės veiklos audito išvada.

„Nenubraukiant to, ką tas asmuo (K.Sabaliauskas - BNS) padarė, nuveikė toje srityje, šitame etape reikėtų naujų idėjų, naujo požiūrio ir būtent tos audito pastabos buvo viena iš tų priežasčių, kodėl tiesiog buvo paprašyta to žmogaus, arba kažkaip (...) gal taip, sakykim, subtiliai (pasitraukti - BNS)“, - antradienį per susitikimą su opozicine konservatorių frakcija kalbėjo teisingumo ministrė.

Anot jos, pradėjus dirbti teisingumo ministre ji buvo informuota, kad Registrų centro veikla yra viena iš opiausių ministerijos reguliavimo sričių.

„Esame gavę tam tikrų signalų, buvome susitikę su šitos įmonės valdyba, kur nepriklausomi ekspertai pareiškė gana neigiamų kritinių pastabų šitos įmonės atžvilgiu. Sulaukėme audito pastabų, jas išklausėme, pati buvau nuvykusi į Registrų centrą, direktorius pristatė savo veiklą, bet susidarė toks vaizdas, kad tikrai nenubraukiant tų nuopelnų, ką tas žmogus padarė per 20 metų, bet dabartinės technologijos keičiasi taip greitai, kad turime pasakyti, kad reikia labai greitai priimti sprendimus ir reaguoti į tuos pokyčius, kurie vyksta visuomenėje informacinių technologijų srityje“, - kalbėjo M.Vainiutė.

Pirmadienį Teisingumo ministerija pranešė, jog beveik 20 metų Registrų centrui vadovavęs K.Sabaliauskas šalių sutarimu traukiasi iš vadovo pareigų nuo kovo 31 dienos.

Audito ir mokesčių konsultavimo įmonės KPMG bei konsultacijų bendrovės „OVC Consulting“ atliktas Registrų centro veiklos auditas, kurio santrumpą turi BNS, atskleidė, kad įmonė neefektyviai valdo finansus, samdo per daug darbuotojų, o jiems vadovauja per didelis skaičius vadovų.

Vasarį pristatytose išvadose teigiama, kad įmonės pelningumas nesiekia 1 proc., o tam įtakos turi informacinių sistemų išlaikymo, darbo užmokesčio sąnaudos ir nedideli paslaugų įkainiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
"Gaila,tikrai gaila"!,kad "turintis tokia ilga darbo patirti,turi pasitraukti..." (anot "gerbiamo " seimuno). Tik kokia patirti: savivaliavimo,sukciavimo ??? Kokia kita,silta,minksta kede gaus ir dar gaus gausiu iseitiniu,kad pasipildytu ir taip jau pripampusia savo "masna". Vyt tokius velniop,nesuteikiant kitos darbo vietos. Gal kiti "geri"darbuotojai bijotu? Nors,kazin? Jie suristi viena virvele.

tadas

tadas portretas
kiek gaus iseitines?

nebloga pabaisa

nebloga pabaisa portretas
kad tiek išsilaikė, net 20 metų visų trokštamoje ir labai gerai apmokamoje vietoje-šakalai turbūt tarp saves jau pešasi kam atiteks kėdė:D)Gerai dirbo visoms perėjūnų valdžioms ir partijoms.Neeilinių sugebėjimų
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių