M. Dargužaitė tapo „Northern Horizon Capital“ valdybos nare

  • Teksto dydis:

Danijos investicijų bendrovės "Northern Horizon Capital" (NHC) valdyboje pradėjo dirbti buvusi Didžiosios Britanijos banko "Barclays" technologijų centro Vilniuje vadovė Milda Dargužaitė. Ji sako norinti pritaikyti savo patirtį investicijų valdyme, tačiau teigia, kad pagrindinė jos veikla bus kita.

"Aš sieksiu pritaikyti savo patirtį investicijų valdymo, kapitalo pritraukimo srityse. (...) Tai yra įdomi sritis, susijusi su tuo, ką dariau Amerikoje", - BNS sakė M.Dargužaitė, įmonės valdybos nare paskirta trečiadienį.

Pasak jos, darbas valdyboje bus papildoma veikla, o šiuo metu ji renkasi tarp kelių darboviečių ir teigia, kad ateityje daugiausiai laiko tikriausiai teks praleisti Londone.

"Šiuo metu žiūriu į keletą variantų. (...) Dar nenorėčiau nieko konkrečiau sakyti", - teigė ji.

M.Dargužaitė pernai vasarį pasitraukė iš užsienio investicijas skatinančios agentūros "Investuok Lietuvoje" generalinės direktorės posto. Tuomet ji tvirtino, kad išsiskyrė jos ir Vyriausybės požiūriai. Nuo šių metų kovo iki lapkričio ji vadovavo "Barclays" centrui.

JAV investicijų banko "Goldman Sachs" viceprezidente Niujorke dirbusi M.Dargužaitė į Lietuvą grižo tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus kvietimu - ji 2011-ųjų birželį tapo buvusio ūkio ministro Rimanto Žyliaus patarėja ir kuravo valstybės valdomų įmonių efektyvumo didinimo, rizikos kapitalo ir finansų inžinerijos sritis, taip pat patarė ekonomikos ir finansų klausimais.

NHC fondams Lietuvoje priklauso prekybos centras "Europa", plėtojamas prekybos ir biurų kompleksas "Domus Pro", vienas fondų pagal susitarimą su tarptautine investicijų kompanija "Patners Group", valdo pastarajai priklausantį biurų pastatą "Vertas" Vilniuje ir prekybos centrą "Big" Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
matyt kampuoto charakterio ši mergužėlė, kad blaškosi vis nerasdama sau vietos, o gal nežino ko nori, arba nori labai daug...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių