„Luminor“ banko operacijas greičiau atlikti padės naujoji programėlė

„Luminor“ bankas - jau trečiasis, pristatantis savo įrankius išmaniajai bankininkystei. Nuo ketvirtadienio banko klientai gali prisijungti prie e. bankininkystės ir tvirtinti pavedimus, naudodami „Smart-ID“ programėlę telefone, - ją galima atsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“.

„Nuo šiol prisijungti prie interneto ar mobiliojo banko ir atlikti operacijas pakanka turėti išmanųjį telefoną su „Smart-ID“ programėle. Tai reiškia, kad galima atsisveikinti su sudėtingais slaptažodžiais, be to, nereikia nešiotis kodų kortelių arba kodų generatoriaus“, - sako „Luminor“ banko Skaitmeninių kanalų departamento vadovas Evaldas Ruzgys.

Jo teigimu, identifikacija su programėle yra saugi ir greita, ja šiuo metu naudojasi daugiau nei milijonas vartotojų Baltijos šalyse. Identifikacija klientui yra paprasta bei pasižymi intuityvia vartotojo sąsaja. „Smart-ID“ atitinka šiuolaikinių vartotojų poreikius naujos kartos bankininkystei - integruodami bankus Baltijos šalyse mes intensyviai jos link ir artėjame“, - sako E. Ruzgys.

Banko klientai tapatybę gali patvirtinti ir kitomis identifikavimo priemonėmis - mobiliuoju parašu ir kitais e. parašais, kodų generatoriumi bei kodų kortelėmis. „Smart-ID“ sprendimu galės naudotis daugiau nei 800 tūkst. banko klientų Lietuvoje.

Programėlę sukūrusi Estijos bendrovė „SK ID Solutions“ kuria tarptautinius tapatybės identifikavimo sprendimus. „Smart-ID“ programėlę naudoja daugiau nei 1,25 mln. klientų Baltijos šalyse. Praėjusį mėnesį programėle buvo patvirtinta 18 mln. pervedimų. Programėlė gyventojams yra nemokama. Ja galima patvirtinti tapatybę ne tik e. bankininkystėje, bet ir naudojantis kitomis e. paslaugomis (pvz., dokumentų pasirašymo platformoje „Dokobit“).

„Luminor“ yra trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis atitinkamai 16 proc. indėlių ir 23 proc. paskolų rinkos dalis bei aptarnaujantis 1,3 milijono klientų Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių