Lobistas L. Sesickas turės deklaruoti savo veiklą

  • Teksto dydis:

Lobistas, advokatų kontoros „Glimstedt“ partneris Linas Sesickas turės deklaruoti savo veiklą, atstovaujant Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos (NLŽVA) bei Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos (LSVKA) interesams.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nurodė lobistui per mėnesį patikslinti savo už 2014 ir 2015 metus pateiktas lobistinės veiklos ataskaitas ir nurodyti lobistinės veiklos užsakovus, gautas pajamas ir kitą informaciją.

„L.Sesickas aktyviai dalyvauja Seimo ir kitų valstybinių institucijų darbo grupėse, įvairių komitetų posėdžiuose, susitikimuose su Seimo nariais. Tokiais veiksmais lobistas esą siekia palankių sprendimų atstovaujamiems verslo interesams lošimų priežiūros bei vartojimo kreditų reguliavimo srityse, tačiau šios veiklos nenurodo savo lobistinės veiklos deklaracijose“, - rašoma VTEK pranešime spaudai.

Tyrimo duomenimis, teisininkas 2014-2015 metais dalyvavo svarstant Azartinių lošimų įstatymo pataisas bei Vartojimo kredito įstatymo projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių