„Litgrid“ atmeta teiginius dėl esą neskaidrių pirkimų

  • Teksto dydis:

Valstybės valdoma elektros perdavimo bendrovė „Litgrid“ neigia žiniasklaidos teiginius apie neva neskaidrius įmonės pirkimus, kuriuose esą dažnai laimi teisėsaugos akiratyje atsidūrusi statybų bendrovė „Irdaiva“.

„Litgrid“ teigia, jog laikosi aukščiausių skaidrumo ir kokybės standartų, įsigydama paslaugas iš šalies.

„Visus rangovų ir tiekėjų darbus bei paslaugas, taip pat tinklo įrenginių priežiūros, eksploatavimo, rekonstrukcijos ar statybos darbus „Litgrid“ įsigyja viešai ir skaidriai, organizuodama viešųjų pirkimų konkursus ir vadovaudamasis viešųjų pirkimų įstatymu“, - rašoma įmonės pranešime.

Pasak jo, rangovams keliami aukšti reikalavimai, kuriuos ne visi jų nori ar gali atitikti.

„Litgrid“ netoleruoja jokių savo rangovų ar partnerių veiksmų, kurie kelia grėsmę infrastruktūros projektų patikimumui, pačių rangovų darbuotojų saugai“, - teigia „Litgrid“.

Pasak įmonės, 2016 metais „Litgrid“ vykdė 48 viešuosius pirkimus, juose dalyvavo nuo 3 iki 7 tiekėjų. Šiemet vyks 18 naujų konkursų.

Portalas 15min.lt rašė, kad „Irdaiva“ kartu su įmone „Litenergoservis“ (70 proc. jos akcijų valdo „Irdaivos“ savininkas Irmantas Kubilius) yra laimėjusi 10 „Litgrid“ konkursų ir remontuoja bei prižiūri aukštos įtampos elektros tinklus.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), tirianti galimą sukčiavimą viešuosiuose pirkimuose, praėjusią saviatę atliko kratas „Irdaivos“ būstinėje, o jos generalinis direktorius ir vienintelis savininkas I.Kubilius buvo sulaikytas dviem paroms.

BNS žiniomis, FNTT akiratyje atsidūrė Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos konkursas, kuriame dėl sutarties buvo derėtasi su vienintele „Irdaiva “, taip pat Respublikinės Kauno ligoninės remonto ir kiti viešieji pirkimai.

Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis, „Irdaiva“ 2008-2016 metais gavo 136,2 mln. eurų vertės užsakymų, o konsorciumose - dar 145,7 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: Litgridviešieji pirkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių