„Lietuvos paštas“ siūlo darbą jaunimui

  • Teksto dydis:

Besibaigiantys mokslo metai ir prasidėjusi vasara kelia rūpestį jaunuoliams, planuojantiems per atostogas padirbėti. „Lietuvos paštas“ siūlo jaunimui galimybę padirbėti įvairiose Lietuvos vietose ir įgyti naudingos patirties.

„Jau antrus metus iš eilės „Lietuvos pašto“ inicijuojama vasaros darbų programa suteikia galimybę jaunuoliams įgyti trūkstamos darbo patirties ir įgūdžių bei užsidirbti. Terminuotas įdarbinimas besimokančiam, studijuojančiam ir jokios darbinės patirties neturinčiam jaunimui gali būti puiki galimybė pradėti karjerą, susipažinti su įvairiomis organizacijomis ir darbais, ugdyti kompetenciją ir lavinti socialinius gebėjimus. Svarbu ir tai, kad jaunas žmogus tampa nepriklausomas nuo savo tėvų finansiškai, išmoksta bendrauti, organizuoti savo dieną ir darbus, punktualumo, komandinio darbo įgūdžių“, – teigia „Lietuvos pašto“ Organizacijos vystymo departamento vadovė Giedrė Tarbūnienė.

Jaunimo įsiliejimą į darbo rinką skatinanti „Lietuvos pašto“iniciatyva pernai sulaukė didelio susidomėjimo. Skirstytojo, duomenų įvesties operatoriaus, klientų aptarnavimo specialisto ar pardavimo vadybininko, įvairių sričių administracijos, laiškininko ir kitokius darbus pašte išbandė net keli šimtai 16–25 metų jaunuolių.

Praėjusiais metais pirmą kartą „Lietuvos pašto“ vasaros darbų programoje dalyvavęs tuomet 16-metis tauragiškis Giedrius Ženčius ir šią vasarą ketina imtis darbo pašte. Paauglys įsitikinęs, kad darbas vasarą suteikia vien tik pliusų ir vasarojantiems savo bendraamžiams nepavydi. „Pernai vasarą dirbdamas jaučiausi labiau subrendęs nei tie, kurie būdami mano metų nieko neveikia ar tik pramogauja. Susiradau naujų draugų, įgavau įdomios patirties, atsirado platesnis pasaulio suvokimas. Pasitaikė labai draugiškas ir geranoriškas kolektyvas, visi padėdavo, kai reikėdavo pagalbos, pakeldavo nuotaiką“, – pasakojo duomenų įvesties operatoriumi dirbęs G. Ženčius. Transporto vadybininko profesiją ateityje planuojantis rinktis vaikinas yra numatęs padirbėti skirstytoju Vilniaus logistikos centre.

„Lietuvos pašto“ jaunimo vasaros darbų programa padeda didinti jaunų žmonių konkurencines galimybes, įsitvirtinti darbo rinkoje bei išleisti atostogų nuolatinius organizacijos darbuotojus. Šiais metais įmonė ieško finansinių paslaugų vadybininkų, klientų aptarnavimo specialistų, duomenų įvesties operatorių, skirstytojų paštuose ir Vilniaus logistikos centre, laiškininkų.

Pasak Organizacijos vystymo departamento vadovės G. Tarbūnienės, programoje dalyvaujantys jaunuoliai ne tik gali gauti darbdavio rekomendacijų, bet ir turi šansą likti nuolatiniam darbui.

„Laikinas, sezoninis darbas padeda kaupti karjerai svarbią profesinę patirtį ir tobulinti darbo rinkoje vertinamus gebėjimus. Bet kokia patirtis, nebūtinai tiesiogiai susijusi su būsimu darbu, jaunam žmogui yra vertinga, nes padeda atrasti ir nusistatyti savo tikslus bei prioritetus, geriau pažinti savo poreikius ir svajones.

Nepaisant to, kad daugiausia vasaros darbo pasiūlymų būna pajūryje, kartu su „Lietuvos paštu“ ką veikti ras ir tie, kurie nori jėgas išbandyti ne tik sostinėje ar šalies didmiesčiuose, bet ir mažesniuose miesteliuose bei regionuose“, – teigia G. Tarbūnienė.

Valstybės valdoma akcinė bendrovė „Lietuvos paštas“ turi tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje. Bendrovė teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kad neteisybė, neturi jie jokių darbų pasiūlyti 16 m moksleivei, patys parašė el. laišką

Anonimas

Anonimas portretas
Taip ieškome jaunų kvailių dirbančių už dyką

vartotojas

vartotojas portretas
taip darbas jaunimui ir alga kaip jaunam zmogui uzteks
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių