Lietuvos oro uostai išsirinko nepriklausomą valdybos pirmininką

  • Teksto dydis:

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostus jungiančios bei valdančios įmonės Lietuvos oro uostai valdyba balandžio 11 d. išsirinko naują pirmininką. Juo buvo paskirtas beveik pusantrų metų iki tol kaip nepriklausomas narys valdyboje dirbęs Tomas Krakauskas.

„Nepriklausomo valdybos pirmininko išrinkimas rodo Lietuvos oro uostų siekį ir ryžtą ir toliau išlikti inovatyvia bei efektyviai valdoma valstybės įmone. Manome, kad profesionalaus nepriklausomo valdybos nario išrinkimas į pirmininko postą bendrovei padės veikti dar sėkmingiau. Tokia praktika pasiteisino ir yra plačiai paplitusi užsienio šalyse“, - sakė Lietuvos oro uostų tinklo vadovas Donatas Voveris.

T. Krakauskas Lietuvos oro uostų valdybos tarybos nariu buvo išrinktas 2016 m. sausį. Nuo tų pačių metų lapkričio jis taip pat užima „Girteka Logistics“ įmonių grupę kontroliuojančios UAB „ME Investicija“ Investicijų departamento direktoriaus pareigas, iki tol 11 metų dirbo „Finastos“ grupėje ir užėmė įvairias pareigas, susijusias su finansinių investicijų valdymu. T. Krakauskas taip pat yra dėstytojas ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

„Vertinu man parodytą pasitikėjimą užimti šias pareigas ir neabejoju, kad tiek turima darbo privačiame sektoriuje, tiek buvimo Lietuvos oro uostų valdybos nariu patirtis leis prisidėti prie tolimesnio bendrovės efektyvumo didinimo. Artimiausi metai bus didelių iššūkio periodas Lietuvos oro uostams: keleivių skaičiaus augimas dviženklis, numatyta ambicinga investicijų programa, vyksta pasiruošimas koncesijai. Neabejoju, kad užsibrėžtus tikslus padės įgyvendinti profesionali ir aukščiausius vadybos standartus taikanti Lietuvos oro uostų komanda“, - kalbėjo T. Krakauskas.

Be pirmininku išrinkto T. Krakausko, Lietuvos oro uostų valdybai priklauso nepriklausomas valdybos narys Nerijus Pačėsa, susisiekimo ministerijos viceministras Ričardas Degutis ir dar du susisiekimo ministerijos atstovai.

Pagal 2017 m. Ūkio ministerijos parengtus ir Vyriausybės patvirtintus nutarimus, iki 2018 m. sausio 1 d. valstybės valdomų įmonių valdybas turės sudaryti ne mažiau kaip pusė nepriklausomų narių. Naujieji pakeitimai taip pat draus valstybinės įmonės valdybos arba tarybos nariu paskirti politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoją.

Anksčiau Lietuvos oro uostų valdybai vadovavo susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių