Iš „Lietuvos geležinkelių“ atleidžiamam A. Šimėnui – 40 tūkst. eurų kompensacija

  • Teksto dydis:

Iš „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigų šalių susitarimu atleidžiamam pagrindiniam įmonės strategui Albertui Šimėnui bus išmokėta septynių mėnesių jo atlyginimų dydžio išeitinė kompensacija.

BNS skaičiavimais, jam bus išmokėta ne mažiau kaip 40,3 tūkst. eurų (iki mokesčių).

„Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus patarėjas Mantas Dubauskas BNS sakė, jog dėl kompensacijos dydžio susitarta derybose su A.Šimėnu.

„A.Šimėną atleidžiant darbdavio iniciatyva, pagal Darbo kodeksą jam priklausytų 5 mėnesių vidutinio atlyginimo dydžio išeitinė kompensacija, jis taip pat turėtų būti įspėtas prieš du mėnesius, o tai įmonei kainuotų 7 vidutinius atlyginimus. Todėl derybų su A.Šimėnu metu buvo sutarta jį atleisti nedelsiant, išmokant 7 mėnesių kompensaciją“, - teigė M.Dubauskas.

66-erių A.Šimėnas trečiadienį BNS neatskleidė išeitinės kompensacijos dydžio. Jo atlyginimas iki mokesčių trečiąjį ketvirtį buvo 5755 eurai, tačiau į šią sumą nepatenka įvairūs priedai ir premijos.

„Lietuvos geležinkeliuose“ A.Šimėnas dirbo nuo 2000 metų – tuomet jis buvo plėtros direktorius, o nuo 2006 metų užėmė generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas. Jis buvo vienintelis pavaduotojas, neturėjęs kitų pareigų – kiti pavaduotojai kartu yra ir direkcijų vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
.oi..oi.kokia ten prostitutu sutve...kiskiai visokie ir t.t. pridek prie ju masiuli,teiseja kisieliova ir t.t tai koks bordelis nemazas..

TO VLADIMIR MOSKVIČIOV

TO VLADIMIR MOSKVIČIOV portretas
Volodia , svoločiai ant LT yra nacionalinis turtas...

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Tą didžiulę kompensaciją,šimėnas galėtų pasiimti natūra.Pavyzdžiui pasiimti garvežį,kuriuo,jam būtų lengva pabėgti į Druskininkus,nes niekas negalėtų jo sustabdyti.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių