„Lietuvos geležinkeliai“ turės nutraukti 3 mln. eurų vertės konkursą

  • Teksto dydis:

Valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ turės nutraukti 2,925 mln. eurų vertės variklinės alyvos konkursą, kuriame atmetė 6 iš 7-ių dalyvių pasiūlymus – neatmestas brangiausias pasiūlymas, pranešė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Pasak VPT, bendrovė dirbtinai ribojo konkurenciją ir diskriminavo kitus konkurso dalyvius, o jo specifikacija taip pat parengta ignoruojant VPT rekomendacijas skaidyti didelės apimties pirkimus į dalis, taip suteikiant galimybę dalyvauti daugiau tiekėjų.

„Šis atvejis – tipinis blogas pavyzdys, kai mažesnę kainą pasiūlę tiekėjai eliminuojami iš konkurso kaip neva neatitinkantys reikalavimų, kurie, VPT vertinimu, yra akivaizdžiai pertekliniai, palankūs konkrečiam tiekėjui“, – pranešime sakė VPT direktorė Diana Vilytė. 

Iš 7-ių tiekėjų penki buvo atmesti kaip neatitinkantys reikalavimų, vienas atsisakė dalyvauti pats, o brangiausias – 2,938 mln. eurų vertės – pasiūlymas nebuvo atmestas, nors jo kaina buvo daugiau nei 1 mln. eurų didesnė nei mažiausią pasiūlytą atmesto tiekėjo – 1,889 mln. eurų.

Vienos konkurso dalyvių – „Autotrade“, kuri jo rezultatus apskundė Vilniaus apygardos teismui, advokatė Jolita Rima Puškorienė BNS pranešė, kad konkursą laimėjo Italijos bendrovė „Pakelo Motor Oil“. Kiti konkurso dalyviai viešai neskelbiami.

Teismas birželio pradžioje atsisakė taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir laikinai nesustabdė konkurso, o toliau byla bus nagrinėjama liepos 25 dieną.

VPT šiemet jau vertino 5 „Lietuvos geležinkelių“ pirkimus ir visais atvejais rasta pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių