„Lietuvos geležinkeliai“ stiprina pozicijas Kinijoje

  • Teksto dydis:

AB „Lietuvos geležinkeliai” generalinio direktoriaus Stasio Dailydkos vadovaujama delegacija rugsėjo 19-23 d. lankosi Kinijos Liaudies Respublikoje, kur toliau stiprina partnerystės ryšius su stambiausiomis šalies logistikos ir transporto bendrovėmis.

Pirmąją viešnagės dieną - rugsėjo 19-ąją - pasirašyti bendradarbiavimo memorandumai su Kinijos Sindziano provincijos kompanijomis: „China Railway International Multimodal Transport Urumqi branch“, „Xinjiang LandPort Supply Chain“, „Xinjiang Land Bridge Group“, „Xinjiang Tianshun Supply Chain“. Šiais susitarimais šalys įsipareigoja plėtoti bendradarbiavimą, organizuojant konteinerių vežimą geležinkeliais, didinti krovinių srautus ir konkurencingumą, kuriant ir teikiant klientams patrauklias pervežimo paslaugas.

Delegacija taip pat dalyvavo tarptautiniame logistikos forume „Šilko kelias”, kur AB „Lietuvos geležinkeliai" generalinis direktorius S. Dailydka skaitė pranešimą. Bendrovės vadovas pabrėžė dvišalių Lietuvos ir Kinijos santykių transporto sektoriuje plėtros svarbą ir išreiškė įsitikinimą, kad abipusė partnerystė tik stiprės. Taip pat buvo pažymėtas strateginės Kinijos iniciatyvos „Viena juosta - vienas kelias”, jungiančios Azijos ir Europos kontinentus, aktualumas ir galimybės išnaudoti modernią Lietuvos transporto infrastruktūrą. „Esame atnaujinę ir modernizavę apie 9 tūkst. vagonų ir lokomotyvų. Intermodaliniai terminalai Vilniuje ir Kaune  atvėrė dar platesnes vežimų galimybes skirtingų rūšių transportui ir geležinkelių paslaugų prieinamumui”, - privalumus forumo svečiams vardijo S. Dailydka.

Vizito programoje dar numatyti susitikimai su vienos stambiausių Kinijos transporto ir logistikos kompanijos „Sinotrans“ vadovais ir kitų bendrovių atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių