„Lietuvos geležinkeliai“ kalėdines premijas skirs darbuotojams, bet ne vadovams

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ mokės kalėdines premijas darbuotojams, išskyrus vadovus. Tai penktadienį nusprendę bendrovės valdyba. Be to, nuspręsta keisti paramos skirstymo tvarką ir informaciją apie ją skelbti viešai.

„Lietuvos geležinkelių“ valdyba nusprendė, kad premijas gaus visi darbuotojai, išskyrus departamentų vadovus ir aukštesnes pareigas užimančius asmenis, įskaitant ir generalinį direktorių Mantą Bartušką.

„Tai – paskatinimas bendrovės darbuotojams ir signalas administracijai savikritiškai įvertinti susidariusią padėtį“, - pranešime teigė įmonės valdybos pirmininkas Romas Švedas.

Gruodžio pradžioje, kai įmonei laikinai vadovavo Andrius Montrimas, skelbta, kad šiemet pirmą kartą įmonės darbuotojai negaus kalėdinių premijų, tačiau M. Bartuška šios savaitės pradžioje tikino, kad neplanuoja keisti premijų tradicijos.

Valdyba taip pat nurodė geležinkeliams parengti naują paramos teikimo tvarką - apie tokius ketinimus šią savaitę jau pranešė pats M.Bartuška. Bendrovė taip pat įpareigota kreiptis į paramą gavusias organizacijas leisti paviešinti jiems per pastaruosius trejus metus suteiktą paramą.

„Absurdiška, tačiau iki šiol paramos teikimas buvo „Lietuvos geležinkelių“ konfidencialios informacijos sąraše. Nei Lietuvos visuomenė, nei didžioji dalis „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojų negalėjo sužinoti, kur iškeliauja jų uždirbti pinigai. Tokia situacija yra netoleruotina, todėl šiandien nusprendėme paramą išbraukti iš konfidencialios informacijos sąrašo. Paramoje svarbiausias principas yra viešumas“, - tikino R.Švedas.

Pernai bendrovė išdalino daugiau nei 1 mln. eurų, šiemet – 853 tūkst. eurų paramos, rodo Seimo Antikorupcijos komisijos ir Audito komiteto gauti duomenys. Plačiausiai piniginę įmonė atverdavo krepšiniui - viešoji įstaiga „Krepšinio rytas“, valdanti „Lietuvos ryto“ krepšinio klubą, pernai sulaukė 400 tūkst., šiemet – 300 tūkst. eurų injekcijos, Lietuvos krepšinio lyga – atitinkamai 200 tūkst. ir 50 tūkst. eurų, Moterų krepšinio lyga gavo 60 tūkst. eurų.

„Lietuvos geležinkeliai“ per metus paaukoja dešimtims mokyklų, darželių, klubų, parapijų, organizacijų, universitetų ir pan.

BNS taip pat rašė, kad per pastaruosius trejus metus išskirtinio „Lietuvos geležinkelių“ dėmesio buvo sulaukę Vilkaviškio rajono ir Mažeikių rajono lopšeliai, darželiai ir sporto mokyklos. Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje nuo 1996 metų kandidatuoja buvęs socialdemokratų premjeras Algirdas Butkevičius, Mažeikiuose savivaldybės tarybos nariu dirba ministro pirmininko patarėjas susisiekimo klausimais Darius Jarmantavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių