„Lietuvos geležinkeliai“ FNTT vadovo prašo paneigti informaciją

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Kęstučio Jucevičiaus komentarai apie valstybės valdomoje bendrovėje „Lietuvos geležinkeliai“ atliktas kratas ir ikiteisminį tyrimą neatitinka tikrovės, pareiškė „Lietuvos geležinkeliai“. Bendrovė prašo FNTT vadovo paneigti esą iškraipytą informaciją.

„FNTT vadovo K.Jucevičiaus cituoti komentarai neatitiko teismo nutarties, pagal kurią jo vadovaujamos tarnybos darbuotojai atliko ikiteisminio tyrimo veiksmus bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ patalpose, turinio. Pagal teismo nutartį pradėtas ikiteisminis tyrimas nėra susijęs su „Lietuvos geležinkeliais“ ar jos antrinių įmonių veikla ir vidaus sandoriais“, - rašoma įmonės išplatintame pranešime.

FNTT vadovas K.Jucevičius portalui 15min.lt antradienį patvirtino, kad tyrimas atliekamas dėl „Lietuvos geležinkelių“ vidaus sandorių.

„Dėl susijusių įmonių, prekių įsigijimo per susijusias įmones. Taip, vidaus sandoriai“, – 15min sakė K.Jucevičius.

Pasak jo, FNTT aptiko įrodymų, leidžiančių įtarti, kad „Lietuvos geležinkeliuose“ per vidaus sandorius vyko nusikalstamos veikos. Kaip galimus pavyzdžius K.Jucevičius įvardijo turto iššvaistymą arba mokestinį sukčiavimą.

FNTT trečiadienį pranešė, kad „Lietuvos geležinkeliuose“ atliktos kratos yra dalis beveik metus atliekamo tarptautinio tyrimo dalis. Anot FNTT, tyrimas susijęs su „Lietuvos geležinkelių“ ir su ja susijusių bendrovių sandoriais, jį atliekant, sulaikyti 3 asmenys, atliktos kratos 4 bendrovėse, įtariamųjų namuose, automobiliuose, pagalbinėse patalpose.

„Lietuvos geležinkelių“ duomenimis, šiuo metu nėra sulaikytas nė vienas bendrovės ar antrinės įmonės darbuotojas. Įmonės laikinasis vadovas Andrius Montrimas antradienį po FNTT atliktų kratų teigė, kad tyrimas nesusijęs su įmonės veikla ir bendrovės vidaus sandoriais. Įmonės atstovas Domas Jurevičius taip pat teigė, kad tyrimas nesusijęs tiesiogiai nei su bendrove, nei su jos antrinėmis įmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių