„Lietuvos energijai“ laikinai vadovaus M. Keizeris

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomai elektros ir dujų įmones valdančiai grupei „Lietuvos energija“ laikinai vadovaus įmonės strategijos ir plėtros direktorius Mindaugas Keizeris. Jis nuo pirmadienio pakeis iš pareigų pasitraukiantį Dalių Misiūną.

Bendrovė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, kad penktadienį stebėtojų taryba nusprendė į laikiną valdybą paskirti iki liepos pabaigos joje dirbusius M.Keizerį, Iloną Daugėlaitę, Darių Kašauską ir Dominyką Tučkų. Valdyba jos laikinuoju pirmininku ir generaliniu direktoriumi išrinko M.Keizerį.

„Lietuvos energijos“ valdybos ketverių metų kadencija baigėsi liepos 22 dieną. Nuolatinės valdybos narių atranka paskelbta praėjusią savaitę ir gali trukti kelis mėnesius.

Laikinoji valdyba turės priimti kai kuriuos svarbius sprendimus - dėl tarpinių dividendų, paskolų refinansavimo, Vilniaus termofikacinės elektrinės perėmimo (TEC-3) iš Vilniaus šilumos tinklų bei kitų klausimų.

Šešerius metus „Lietuvos energijai“ vadovavęs D. Misiūnas apie savo pasitraukimą pranešė rugsėjo pradžioje. Tai jis padarė netrukus po to, kai Specialiųjų tyrimo tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą. BNS žiniomis, atrankos metu teisėsaugos „filtro“ nepraėjo buvęs tarybos pirmininkas Šarūnas Kliokys.

STT kaip liudytoją tyrime apklausė D.Misiūną, kitus „Lietuvos energijos“ valdybos narius, Finansų ministerijos vyriausiąją patarėją Agnę Bagočiutę, pareigūnai taip pat buvo susitikę ir su finansų ministru Viliumi Šapoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių