„Lietuvos energija“ piktina privatų verslą

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės "Lietuvos energija" ketinimai žengti į komunalinių mokėjimų rinką stebina ir piktina privatų verslą. Vienos pirmųjų mokėjimų paslaugas pradėjusios teikti bendrovės "Viena sąskaita" vadovas Vytenis Ziberkas teigia, kad galinga valstybės monopolininke panorėjusi gali sužlugdyti kai kurias smulkesnes įmones, rašo "Lietuvos žinios".

"Lietuvos energija" labai lengvai gali priversti mus pasitraukti iš rinkos. Tereikia neleisti mums surinkinėti įmokų už elektrą ir dujas, ir mūsų paslauga nebetenka prasmės. Tokią galią jie turi", - sakė bendrovės "Viena sąskaita" direktorius V.Ziberkas.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) prezidento Žilvino Šilėno teigimu, valstybei priklausančios įmonės apskritai neturėtų teikti komercinių paslaugų, ypač tų, kurias gali teikti privačios įmonės. Pasak Ž.Šilėno, dar liūdniau, kad valstybėje nėra pakankamai institucijų, kurios galėtų suvaldyti valstybinės monopolijos savivalę.

Nuo kitų metų veiklą pradeda nauja valstybės valdomos energetikos įmonių grupės "Lietuvos energija" bendrovė Energijos skirstymo operatorius (ESO). Ji įkurta sujungus "Lesto" ir "Lietuvos dujas". Dujų ir elektros energijos vartotojai po sujungimo bus aptarnaujami bendrame paslaugų centre "Gilė".



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
reikia kad galetum atsiskaityt grynais, pvz kaip Svaroj, ar kauno vandenyse. nuvaziuoju, sumoku grynais uz pusmeti ir ramu. taip eliminuojami visokie siurbeles-tarpininkai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių