„Lietuvos energija“: „Lesto“ permokėdavo už darbus

  • Teksto dydis:

Elektros skirstymo įmonė "Lesto" (dabar - Energijos skirstymo operatorius) gerokai permokėdavo už prekes ir paslaugas, pareiškė įmonę valdantis energetikos įmonių holdingas "Lietuvos energija".

Grupės įmonė Verslo aptarnavimo centras, teikianti viešųjų pirkimų paslaugas grupei, patikrino jos įmonių pastaraisiais metais įgyvendintas sutartis ir nustatė, jog kai kurių "Lesto" sutarčių vertė buvo viršyta, BNS pranešė "Lietuvos energija".

Pavyzdžiui, įgyvendinant 2013 metų lapkritį pasirašytą sutartį dėl elektros tinklo rekonstravimo, projektavimo ir priežiūros, vietoje numatytos maksimalios 43,4 tūkst. eurų sumos, 2014 metais, nepratęsus sutarties, pagal jos įkainius iš to paties tiekėjo buvo įsigyta paslaugų už 225,1 tūkst. eurų - kelis kartus daugiau nei planuota.

"Sutarčių verčių viršijimo faktas išaiškintas todėl, kad visi grupėje atliekami viešieji pirkimai yra centralizuoti, pirkimų procesai - standartizuoti ir sukoncentruoti vienoje internetinėje platformoje. Patys aptikę tokį pažeidimą imamės priemonių užtikrinti, kad ateityje tokie incidentai nepasikartotų. Jau dabar diegiamos papildomos kontrolės priemonės, kurios leis sekti sutarčių vykdymą ir laiku užkirsti kelią panašiems pažeidimams", - pranešime spaudai sakė "Lietuvos energijos" Teisės tarnybos direktorė Ieva Lauraitytė.

Pasak pranešimo, už pažeidimus atsakingi darbuotojai buvo nubausti, dalis medžiagos perduota teisėtvarkos institucijoms.

"Lietuvos energija" teigia apie galimus pažeidimus informavusi Viešųjų pirkimų tarnybą.


Šiame straipsnyje: Lietuvos energijaLestoelektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių