„Lietuvos energija“ į inovacijų projektus kasmet investuos milijoną eurų

  • Teksto dydis:

Energetikos įmonių holdingas "Lietuvos energija" ketina steigti energetikos Inovacijų fondą, kuris kasmet investuotų apie 1 mln. eurų. Įmonė investuos į projektus Baltijos šalyse, taip pat neatmetama idėja investuoti ir į Ukrainos ar kitų šalių startuolius.

"Lietuvos energijos" vadovas Dalius Misiūnas teigia, kad fondas bus steigiamas partnerystės principu - įmonė artimiausiu metu pradės fondo valdytojo paieškas.

"Fondas bus steigiamas partnerystės principu, mes patys neturime pakankamai patirties, norėsime, kad tai mums padėtų padaryti partneris, kurį konkurso būdu atsirinksime ir kartu su partneriu priimsime", - spaudos konferencijoje antradienį sakė D.Misiūnas.

"Netrukus inicijuosime partnerio atranką, kad iki 2016 metų pabaigos prasidėtų fondo veikla", - pridūrė jis.

D.Misiūnas aiškino, kad apie 30 idėjų autorių gautų iki 30 tūkst. eurų investicijų, o 2-3 geriausi projektai gautų iki 500 tūkst. eurų.

"Visų pirma tai yra mums patiems galimybė pagerinti savo veiklą, paslaugas, kurias siūlome klientams ir padidinti efektyvumą tų paslaugų. Esame tradicinis verslas energetikos ir kai kurie dalykai mums yra savaime suprantami, investuodami į startuolius, galime pasižiūrėti į tai kitaip. Tai, be to, yra jaunų, gabių žmonių pritraukimas į energetiką", - tikino D.Misiūnas.

Numatoma, kad fondas veiks 10 metų, iš jų aktyviai investuos nuo 1 iki 5 metų. Fondas pradės veikti jau antroje šių metų pusėje, o iki 2019 metų jis taps išvystyta programa.

Finansų ministerija pritaria "Lietuvos energijos" idėjai steigti energetikos Inovacijų fondą, teigia finansų viceministrė Agnė Bagočiutė, kuruojanti "Lietuvos energiją".

"Tai prasideda tik fondo idėjos sklaida ir visus žingsnius, kokie jie bus, pristatys "Lietuvos energija", tačiau šiandien dar nereiškia pačio fondo įsteigimo. Jie kol kas ieškos partnerių, idėjų. Idėjai kaip tokiai ministerija pritaria, bet pačio fondo steigimui dar turės pritarti, kai visa idėja bus išvystyta ir bus žinomos detalės", - BNS sakė A.Bagočiutė.

A.Bagočiutė BNS teigė, kad fondas turėtų padėti plėstis energetikos inovacijoms šalyje, tačiau bus atsižvelgiama ir į projektų finansinę naudą.

"Baltijos šalyse tai būtų pirmasis energetikos inovacijų fondas, jis prisidėtų prie investicijų pradedantiems projektams augimo ir prisideda prie mokslo ir technologijų plėtros energetikos srities ir natūralu, kad mes vertinsime ir naudą akcininkui, ir investicijų grąžą", - BNS teigė viceministrė.

Ji teigė, kad fondas ketina pritraukti ir kitų investuotojų.

D. Misiūnas sausį, komentuodamas investicijų valdymo įmonės "Lords LB Asset Management" steigiamą pirmąjį Lietuvoje investicijų į energetiką ir infrastruktūrą fondą (BEIF) teigė, kad šiuo metu rinkoje yra daug laisvo kapitalo, todėl kuriasi įvairūs fondai. Tačiau projektų, į kuriuos būtų galima investuoti, rasti sunku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių